Vopak opent nieuwe opslagterminal voor olieproducten in Algeciras, Spanje

Vopak Terminal Algeciras wordt vandaag officieel geopend door Cornelis van Rij, Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Spanje; Manuel Morón, President van de Havenautoriteit in Algeciras; José Ignacio Landaluce, Burgemeester van Algeciras; Vicente Fernández, Secretaris-Generaal van Innovatie, Industrie en Energie van de Overheid van Andalusië; en Eelco Hoekstra, CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke Vopak N.V. De terminal bevindt zich in de haven van Algeciras, Spanje.

Vopak Terminal Algeciras is de eerste terminal die onafhankelijke opslagdiensten voor olieproducten aanbiedt in Algeciras. Deze nieuwe opslagfaciliteit is ontworpen ten behoeve van een grote verscheidenheid aan olieproducten en heeft een initiële opslagcapaciteit van 403.000 kubieke meter. De terminal omvat 22 tanks en een aanlegsteiger voor zeeschepen (max. 225.000 dwt).

Algeciras ligt op een strategische locatie aan de Straat van Gibraltar en de Middellandse Zee. Dit is één van de voornaamste doorvoergebieden waar ’s werelds belangrijkste zeevaartroutes samenkomen en Europa, Midden Oosten, West-Afrika, Amerika en Azië met elkaar in verbinding staan. Samen met de havens van Ceuta en Gibraltar maakt de haven van Algeciras deel uit van de op één na grootste Europese markt voor bunkerdiensten en is het een belangrijk logistiek handelsknooppunt voor olieproducten.

Vopak Terminal Algeciras is een samenwerkingsverband tussen Vopak (80%) en Vilma Oil (20%). De terminal is ontwikkeld door Vopak en zal worden geëxploiteerd conform de wereldwijde Vopak Standards.

Eelco Hoekstra, Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Vopak:

“Wij zijn zeer verheugd met de opening van deze nieuwe terminal binnen ons wereldwijde netwerk van strategisch gelegen terminals. Vopak Terminal Algeciras zal onze internationale klanten de mogelijkheid bieden hun producten veilig aan land op te slaan. Het ontwerp van de terminal zal hen tevens de mogelijkheid bieden om ontwikkelingen in de Mediterrane markt voor bunkerdiensten en olieproducten optimaal te benutten.

Meer… Vopak