HFG start fabricage Talisman Sinopec Eneerhy’s Montrose BLP Platform Dek

HeeremaArtistImpressionTalismanMontroseBLPplatform

Heerema Fabrication Group’s Zwijndrecht werf start vandaag met de fabricage van het geïntegreerde Montrose BLP (bridge linked platform) productie platform dek voor klant Talisman Sinopec Energy UK Limited.

Eind vorig jaar tekende HFG’s Zwijndrecht offshore fabricagewerf een contract met Talisman Sinopec Energy voor de fabricage van het 8.500 ton zware Montrose BLP dek bestemd voor het in het Engelse gedeelte van de centrale Noordzee gelegen Montrose and Arbroath veld. Het dek zal een lengte krijgen van 75 meter, een breedte van 44 meter en een hoogte van 40 meter. Een brug, optioneel in het contract, zal de huidige Montrose Alpha faciliteit verbinden met het nieuwe Montrose BLP platform.

De ceremonie voor het snijden van het eerste staal heeft vandaag plaatsgevonden op de werf van Heerema Fabrication Group in Zwijndrecht, waar het dek zal worden gebouwd. Het project zal naar verwachting meer dan 1.300.000 manuren aan fabricage creëren, en ongeveer 500 mensen zullen gemiddeld gedurende het gehele project werkzaam zijn op de Heerema Zwijndrecht werf. De verwachting is dat het dek en de brug gereed zullen zijn voor vertrek naar de offshore bestemming in april 2015.

Het Montrose BLP dek zal binnen in de hal worden gebouwd onder gecontroleerde condities, wat de veiligheid, efficiëntie en kwaliteit van het werk enorm zal verbeteren. HFG kan haar klanten deze voordelen bieden omdat Heerema Zwijndrecht beschikt over één van de grootste overdekte faciliteiten in Noordwest Europea.

Op dit moment zijn bij Heerema Zwijndrecht in aanbouw het 690 MW HelWin beta platform in opdracht van Siemens, en het bijna afgebouwde 900 MW DolWin alpha platform in opdracht van ABB. Beide platforms zijn bestemd voor electriciteits- transporteur TenneT.

Wim Matthijssen, Chief Operating Officer van Heerema Fabrication Group, zei: “De officiële handeling van het snijden van het eerste staal vandaag, markeert een belangrijke mijlpaal in de start van de fabricage van het Montrose BLP platform dek. Het is daarnaast ook een voorrecht voor HFG om te starten met de fabricage voor een klant waar we nog niet eerder voor hebben gewerkt en die vertrouwen heeft in onze bekwaamheid om op tijd een product te leveren van hoge kwaliteit, maar belangrijker op een veilige manier.”

Geoff Holmes, CEO van Talisman Sinopec Energy,vervolgt: “Montrose Area Redevelopment is een uitdagend project met een aanzienlijke investering van £1.6 miljard. Dit project zal de levensduur van het huidige Noordzee veld verlengen en ongeveer 100 miljoen vaten aan nieuwe reserves opleveren. Het is van het grootste belang dat we samenwerken en ondersteuning verlenen. De investering in dit gedeelte levert veel nieuwe gekwalificeeerde arbeidsplaatsen op en maximaliseert de voordelen in de olie en gas industrie.”

Het Montrose veld ligt in Block 22/17 van het Engelse continentale plat, 207 km ten oosten van Aberdeen in de centrale Noordzee. Talisman Sinopec Energy’s Montrose BLP is ontworpen ter maximalisering van de winning van het huidige Montrose veld en de nieuwe subsea Cayley gas en Shaw olie velden.

Meer… Heerema