Boskalis rondt overdracht aandelen Dockwise af en start uitkoopprocedure

Verwezen wordt naar het Biedingsbericht en het persbericht van 8 februari 2013 waarin Boskalis Holding B.V. (de Bieder), een volledige dochtermaatschappij van Boskalis, bekendmaakte een verplicht openbaar bod uit te brengen op alle uitstaande en geplaatste gewone aandelen van Dockwise (de Aandelen) tegen een biedprijs van EUR 18,50 / NOK 137,65 per Aandeel cum dividend (het Bod).

Tijdens het Bod kreeg de Bieder in totaal 22.675.948 Aandelen aangemeld voor aanvaarding, tezamen vertegenwoordigend 57,20% van het totale aantal Aandelen. De afwikkeling van de betaling en de overdracht van de betrokken Aandelen zijn vandaag afgerond.

Tezamen met de 16.722.812 Aandelen die de Bieder voorafgaand aan het uitbrengen van het Bod reeds in bezit had, houdt de Bieder thans 99,39% van het totale aantal Aandelen.

Tevens heeft de Bieder de Preferente Aandelen van HAL Investments B.V. overgenomen conform Paragraaf 7.2. van het Biedingsbericht.

Verder is de Bieder vandaag een verplichte uitkoopprocedure gestart krachtens Paragraaf 103 van de Bermuda Companies Act. Deze wet mag worden ingeroepen door aandeelhouders die tenminste 95% van de aandelen van een onderneming in bezit hebben door de overige aandeelhouders kennis te geven van het voornemen hun aandelen op te kopen onder de voorwaarden zoals bepaald in de kennisgeving. Deze kennisgeving is vandaag aan de resterende aandeelhouders verstrekt. De prijs die bij de uitkoop wordt geboden is gelijk aan de biedprijs onder het Bod.

Meer… Boskalis