Marine laat lege kade achter in Madurodam

4MilitairenVanDefensieDuwenHr. Ms.De Zeven ProvinciënNaarDeKant

 

4 militairen van Defensie duwen Hr. Ms. De Zeven Provinciën naar de kant. Foto: Madurodam

Een lege kade in de haven van Madurodam. Dat is het geval nadat vandaag het schaalmodel van het luchtverdedigings- en commando fregat (LCF) Hr. Ms. De Zeven Provinciën uit dienst is gesteld. Het marineschip lag sinds 15 september 1999 afgemeerd in de miniatuurstad.

De indienststelling van het fregat was 13,5 jaar geleden heel bijzonder. Madurodam toonde met de miniatuurvariant van 5.77 meter lang, 77 centimeter breed en 1.40 meter hoog, een schip dat in werkelijkheid nog niet af was. Inmiddels hebben weersomstandigheden en de activiteiten van meeuwen hun tol geëist. Er zat niets anders op dan het fregat weg te halen. Een taak die marinepersoneel voor zijn rekening nam.

Nu wacht het model een forse opknapbeurt. Daarna wordt het tentoongesteld in de hal van het Marinebedrijf te Den Helder. Een bezoekster laat ontvallen het te betreuren dat de marine een lege plek achterlaat. Daarnaast wordt het er natuurlijk niet veiliger op, want vooralsnog is er geen marineschip dat de miniatuurhaven beschermt.

Meer… Defensie