Dockwise vraagt beëindiging notering Euronext

Verwezen wordt naar het Biedingsbericht en hetpersbericht van 8 februari 2013 waarin Boskalis Holding B.V. (de Bieder), een volledige dochtermaatschappij van Boskalis, bekendmaakte een verplicht openbaar bod uit te brengen op alle uitstaande en geplaatste gewone aandelen van Dockwise (de Aandelen) tegen een biedprijs van EUR 18,50 / NOK 137,65 per Aandeel cum dividend (het Bod), en het persbericht van 13 februari 2013 waarin Dockwise bekendmaakte de combinatie van Dockwise en Boskalis te steunen en het Bod aan haar aandeelhouders aan te bevelen.

Vooruitlopend op de afronding van het Bod, maken Dockwise en Boskalis hierbij bekend dat zij een aanvraag hebben ingediend voor de beëindiging van de notering van de Aandelen aan Euronext Amsterdam, onder de voorwaarde dat de Aandelen die door Boskalis worden gehouden, tezamen met de Aandelen aangemeld onder Bod, na afloop van de aanmeldingstermijn meer dan 95% van de Aandelen vertegenwoordigen. Indien aan bovengenoemde voorwaarde is voldaan (en in overeenstemming met Euronext Amsterdam Maatregel 2004-41), zal de laatste handelsdag van de Aandelen op Euronext Amsterdam 11 april 2013 zijn. Dit betekent dat beëindiging van de notering van de Aandelen aan Euronext Amsterdam zal worden geëffectueerd op 12 april 2013.

Zoals uiteengezet in Hoofdstuk 7.9 van het Biedingsbericht, zal de Bieder tevens zo snel mogelijk na de afronding van het Bod een aanvraag indienen voor de beëindiging van de notering van de Aandelen aan de Oslo Stock Exchange. Dockwise zal hiertoe de goedkeuring van haaraandeelhouders vragen op de op 5 April 2013 te houden Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

GEVOLGEN VAN BEËINDIGING VAN DE BEURSNOTERING
Aandeelhouders dienen er rekening mee te houden dat de Aandelen na de beëindiging van de notering aan Euronext Amsterdam niet meer verhandelbaar zullen zijn via Euroclear Nederland. Zolang de Aandelen nog genoteerd zijn aan de Oslo Stock Exchange, hetgeen na de delisting op Euronext Amsterdam mogelijkerwijs maar gedurende een korte periode het geval zal zijn, dienen Aandeelhouders die hun Aandelen op een effectenbeurs willen blijven verhandelen hun Aandelen over te zetten naar het VPS-systeem door gebruik te maken van het standaard conversieformulier en door de instructies daarin op te volgen.

AANVAARDING DOOR AANDEELHOUDERS
Aandeelhouders die geen niet-genoteerde Aandelen wensen te houden, kunnen overwegen hun Aandelen aan te bieden onder het Bod tijdens de Aanmeldingstermijn, die eindigt op 13 maart 2013 om 17.40 uur CET. In dit kader wordt erop gewezen dat er geen na-aanmeldingstermijn zal zijn waarin Aandeelhouders een extra gelegenheid krijgen om hun Aandelen aan te melden.
Ten einde het Bod te aanvaarden moeten Aandeelhouders die hun Aandelen via VPS houden, een correct ingevuld en ondertekend VPS Aanvaardingsformulier bezorgen aan, en deze moet worden ontvangen door, het Omwissel- en Betaalkantoor in Noorwegen vóór het einde van de Aanmeldingstermijn.
Aandeelhouders die hun Aandelen via Euroclear Nederland houden moeten om het Bod te aanvaarden hun Aanvaardingen vóór het einde van de Aanmeldingstermijn op geldige wijze kenbaar maken aan het Omwissel- en Betaalkantoor in Nederland via hun bank of commissionair.
Verwezen wordt naar Hoofdstukken 6.7.2 tot en met 6.7.4 van het Biedingsbericht.

OVERDRACHT EN LEVERING
Aandeelhouders die hun Aandelen hebben aangemeld en overgedragen (geleverd) ter aanvaarding van het Bod vóór het einde van de Aanmeldingstermijn zullen uiterlijk op 20 maart 2013, de Biedprijs ontvangen voor elk Aandeel dat is aangemeld.
De Biedprijs zal contant in EUR worden betaald aan Aandeelhouders die Aandelen houden via Euroclear Nederland en aan Aandeelhouders die individueel staan ingeschreven in het aandeelhoudersregister van Dockwise. De Biedprijs zal contant in NOK worden betaald aan Aandeelhouders die Aandelen houden via VPS.

BIEDINGSBERICHT EN VERDERE INFORMATIE
De Bieder brengt het Bod uit onder de voorwaarden en conform de bepalingen en beperkingen opgenomen in het Biedingsbericht.

Deze aankondiging bevat geselecteerde, samengevatte informatie met betrekking tot het Bod en vervangt van het Biedingsbericht niet. De informatie opgenomen in deze aankondiging is niet volledig en aanvullende informatie is opgenomen in het Biedingsbericht.
Aandeelhouders wordt geadviseerd het Biedingsbericht zorgvuldig te bestuderen en zo nodig onafhankelijk advies in te winnen teneinde een afgewogen oordeel te kunnen vormen over het Bod en de inhoud van het Biedingsbericht.