Aftreden algemeen directeur Scheepsbouw Nederland

Per 1 augustus 2013 treedt Mieke Bakker-Mantjes terug als algemeen directeur van Scheepsbouw Nederland. De afgelopen weken heeft intensief overleg plaatsgevonden tussen Bakker-Mantjes en de voorzitters van VNSI, Vereniging Holland Marine Equipment en Scheepsbouw Nederland. Na anderhalf jaar kon geen overeenstemming bereikt worden over de verdere invulling van de directeursfunctie.

Met name op het gebied van de verdere samensmelting van de verenigingen en de praktische uitwerking daarvan kwamen de partijen niet op één lijn. Voor de algemeen directeur van Scheepsbouw Nederland een cruciaal punt om als verandermanager goed te kunnen functioneren. Dit heeft haar doen besluiten de functie neer te leggen per 1 augustus 2013, als haar contract na twee jaar afloopt. Het in dit stadium bekend maken van het besluit geeft de ruimte aan het bestuur om te zoeken naar een opvolger en zodoende de continuïteit te waarborgen voor Scheepsbouw Nederland.

In de afgelopen anderhalf jaar hebben veel veranderingen plaatsgevonden, zoals de verhuizing van Scheepsbouw Nederland, CMTI en HME BV naar de Willemswerf in Rotterdam, een verdere integratie van de organisaties, het opstellen van het strategierapport ‘Nu doorpakken!’, de doorstart van Nederland Maritiem Land en inspanningen in het Europese veld. Mieke Bakker-Mantjes: “Ik zal mijn taken als directeur naar eer en geweten voortzetten tot een vervanger is gevonden. Ik ga mij intussen ook oriënteren op nieuwe uitdagingen.”

Sjef van Dooremalen, voorzitter Scheepsbouw Nederland: “We zijn haar erkentelijk voor het vele werk dat zij voor Scheepsbouw Nederland heeft verricht. Met name de wijze waarop zij de samenvoeging van de kantoren uit Zoetermeer en Rotterdam met de verhuizing naar de Willemswerf heeft gerealiseerd.”

Meer… Scheepsbouw Nederland