IHC Merwede opent IHC Innovation Lab op de RDM- campus in Rotterdam

IHC Merwede heeft op 21 februari het IHC Innovation Lab geopend op de RDM Campus in Rotterdam, waar studenten nieuwe concepten en ideeën van IHC Merwede gaan uitwerken en toetsen in de markt. Het IHC Innovation Lab is voor studenten de ingang om kennis te maken met IHC Merwede en het geeft de onderneming de kans om de juiste potentiële medewerkers te interesseren en uiteindelijk te selecteren.

Er wordt gestart met een groep van 16 studenten van de Hogeschool Rotterdam. Zij gaan werken aan opdrachten als het ontwikkelen van het havenbaggerwerktuig van de toekomst en het bedenken van een concept voor een werkstation voor een diving support vessel. IHC Merwede heeft een rijke traditie als het gaat om innovatie. Het bedrijf investeert fors in haar producten en personeel, en werkt nauw samen met het onderwijs om technische opleidingen mogelijk te maken en te promoten.

“De keuze voor de RDM Campus als locatie was snel gemaakt,” aldus Mark van de Zande, programma manager van het IHC Innovation Lab. “Gezien het verleden, het heden en de toekomst is de RDM Campus de ideale locatie voor het IHC Innovation Lab, waar ambitieuze MBO- en HBO-studenten kunnen werken aan uitdagende opdrachten. IHC Merwede en RDM hebben beide een rijke historie op scheepsbouwgebied en op dit moment werken bij IHC Merwede nog steeds oud-medewerkers van RDM”.

Het IHC Innovation Lab is niet uitsluitend voor studenten van de Hogeschool Rotterdam. “We willen komen tot multidisciplinaire innovatieteams met opleidingsniveaus van MBO tot universiteit,” zegt Mark van de Zande. “Innovatieve prototypen zouden eventueel in onze eigen technische opleidingscentra kunnen worden gemaakt. Op deze manier raken onze leerlingen vroegtijdig bij nieuwe ontwikkelingen betrokken”.

Meer… IHC Merwede – RDM Campus