Vos Sweet gedoopt bij Oranjewerf in Amsterdam

VOS Sweet at Oranjewerf

Op 8 februari 2013 is de ‘VOS Sweet’, een Subsea Support Vessel voor Vroon Offshore Services, gedoopt bij Oranjewerf Shiprepair Amsterdam, onderdeel van Damen Shipyards Group. Begin januari arriveerde het schip uit China om vervolgens bij Oranjewerf aan de kade een aantal modificaties ondergaan.

VOS Sweet
Op het nieuwe schip, dat is vernoemd naar een lied van de Rolling Stones, zijn verschillende modificaties uitgevoerd. Zo werd op het achterdek een kraan van 24 ton en een complete werkplaats met machines geplaatst. Vervolgens werden ook een extra mast, een nieuwe HiPAP sonar en een Hadex unit (een drinkwaterdesinfectiemiddel) met UV filter geplaatst en divers leidingwerk werd aangepast. Het schip is nu gereed om te worden ingezet als Subsea Support Vessel.

Vroon Offshore Services
Sinds 45 jaar verleent Vroon Offshore Services (VOS) verschillende maritieme diensten. Met een vloot van meer dan 100 schepen is het een grote speler in de werkgebieden Noordzee, Zuid-Europa en Zuid-Oost Azië. Oranjewerf en VOS onderhouden al lange tijd goede relaties, waardoor ook dit project weer succesvol kon worden afgerond.

Oranjewerf Shiprepair Amsterdam
Als onderdeel van de Damen Shipyards Group behoort de Oranjewerf tot de grotere werven van Nederland. De werf heeft zich grotendeels toegelegd op reparaties, ombouw en regulier onderhoud van schepen en drijvend materiaal voor zowel de zee- als de binnenvaart. Tevens voert de werf constructiewerk en machinale bewerkingen uit.

“We zijn van alle markten thuis en kunnen altijd snel op de wensen van onze opdrachtgevers inspelen.” vertelt Jeen van der Werf, commercieel manager van Oranjewerf. “We bieden de mogelijkheid tot docking, maar kunnen ook aan de kade modificaties uitvoeren.”

Meer… DAMEN