IHC Merwede introduceert nieuwe IHC Packhorse offshore support schepen

IHC Packhorse

IHC Merwede heeft haar assortiment uitgebreid met de introductie van een nieuwe serie IHC Packhorse™ offshore support schepen. De introductie vond plaats tijdens een officieel evenement in Singapore, georganiseerd door IHC Asia Pacific, een dochteronderneming van IHC Merwede. Deze introductie versterkt de internationalisatiestrategie van de onderneming, die er op is gericht om wereldwijd een keuze van ontwerpen en bouwlocaties aan haar klanten aan te kunnen bieden.

De serie schepen bestaat uit de IHC Packhorse, een platform support vessel (PSV), en de IHC Packhorse-Maxi, een variant op de basis rompvorm met een 59-persoons wooneenheid en een reeks van opties, ontworpen voor diepzee ondersteuning bij IRM werk, lichte constructie werkzaamheden en kabellegprojecten. IHC Merwede biedt de diverse modules van mission equipment voor de IHC Packhorse-Maxi aan als een standaard leveringspakket of gespecificeerd naar de wensen van de klanten.

Het nieuwe IHC Packhorse gamma zal in eerste instantie worden gebouwd door middel van de samenwerkingsovereenkomst tussen IHC Merwede en Jaya Holdings. Jaya Holdings president- directeur, Venkatraman Sheshashayee, zegt: “We zijn blij met de introductie van de IHC Packhorse. Het is een belangrijke stap voorwaarts in onze huidige samenwerking met IHC Merwede. Dit is een interessante ontwikkeling in de markt om schepen, gebouwd met Europese kwaliteit, tegen Aziatische prijzen aan te bieden.”

IHC Merwede’s president-directeur, Goof Hamers, legt uit dat IHC Merwede, bekend in de offshore-sector voor innovatieve custom-built schepen, onlangs haar assortiment heeft uitgebreid met de IHC Supporter ® Class. “Dit is een efficiënt modulair schip, waarvoor een kortere productietijd benodigd is en dat flexibiliteit in de selectie en configuratie van het equipment biedt. De IHC Packhorse serie maakt de eerste stap op de volumemarkt mogelijk, terwijl we een betrouwbare partner voor offshore operators blijven.”

De IHC Packhorse is een schip, dat is geoptimaliseerd door gesprekken met operators en chartermaatschappijen om in de behoeften te voorzien van diepzee olie- en gasontwikkeling. De belangrijkste kenmerken zijn een groot werkdek, een rompvorm geoptimaliseerd voor een laag brandstofverbruik, een geoptimaliseerd power management systeem en een variabele tankindeling configuratie.

Voor de IHC Packhorse-Maxi is een stabiliteitsboekje beschikbaar voor niet-SPS toepassingen op een grotere diepgang. Het ontwerp is voorbereid voor het later plaatsen van een helikopter dek en een kraan met deiningcompensatie tot maximaal 100 ton. Het grote dekoppervlak is uitermate geschikt voor het plaatsen van diverse modules van mission equipment, waaronder diving support, ROV-operation en kabelleggen.

De IHC Packhorse maakt gebruik van een kostenefficiënte oplossing voor het power management systeem, ontwikkeld door IHC Drives & Automation (onderdeel van IHC Merwede). Voor de IHC Packhorse-Maxi zijn draagbare duiksystemen en kabellegoplossingen beschikbaar, die zorgen voor de efficiënte integratie van de apparatuur in het besturingssysteem van het schip. Deze worden geleverd door de IHC Merwede business-units, IHC Hytech en IHC Engineering Business.

Meer… IHC Merwede