Royal HaskoningDHV maakt Engelse milieu-effectrapportage windenergie

East Anglia Offshore Wind (EAOW), een joint venture van ScottishPower Renewables (50%) en Vattenfall (50%), heeft Royal HaskoningDHV aangewezen als hoofdconsultant milieu-effectrapportage voor East Anglia THREE en East Anglia FOUR, twee grote windparken die voor de kust van East Anglia worden aangelegd.

De opdracht komt kort nadat een planningsaanvraag is ingediend voor het windpark East Anglia ONE, met een capaciteit van 1,200 MW het eerste project dat in de East Anglia-zone zal worden gerealiseerd. In deze zone zullen naar verwachting in totaal zes offshore-windparken worden aangelegd met een maximale totale capaciteit van 7,2 GW. East Anglia THREE en East Anglia FOUR komen ongeveer 70 km uit de kust van Norfolk/Suffolk naast elkaar te liggen, en hebben elk een geplande capaciteit van ongeveer 1,2 GW.

Als hoofdconsultant milieu-effectrapportage gaat Royal HaskoningDHV alle werkzaamheden coördineren die ervoor moet zorgen dat de projecten met minimale impact op het milieu kunnen worden uitgevoerd. De milieu-effectrapportage omvat onder meer een volledig geofysisch onderzoek van de locaties, een twee jaar durend onderzoek naar vogelpopulaties (uitgevoerd vanuit de lucht), overleg met de visserijsector en controle van de scheepvaart. De resultaten van deze onderzoeken zullen worden gebruikt voor een eventuele planningsaanvraag, die naar verwachting in de zomer van 2014 kan worden ingediend.

Jason Martin, projectdirecteur bij EAOW: “We hebben onlangs onze eerste volledige planningsaanvraag voor East Anglia ONE ingediend, maar we gaan verder met de ontwikkeling van de gehele zone. We willen daartoe onder meer gedetailleerde onderzoeken uitvoeren die toekomstige planningsaanvragen moeten ondersteunen. We zijn blij dat we Royal HaskoningDHV nu ook aan boord hebben, omdat zij een uitstekende staat van dienst hebben als het gaat om deskundige ondersteuning bij grote projecten op het gebied van hernieuwbare energie.”

Alistair Davison, projectdirecteur bij Royal HaskoningDHV: “Deze projecten zullen een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van de ambitieuze doelstellingen van het Verenigd Koninkrijk op het gebied van hernieuwbare energie. We verheugen ons op de samenwerking met het team van EAOW om de ontwikkelingen in deze cruciale sector een stap verder te brengen.”

Paolo Pizzolla, projectmanager bij Royal HaskoningDHV: “Als gevolg van deze opdracht is Royal HaskoningDHV op dit moment betrokken bij vier van de negen zogenaamde ‘Round 3 Zones’. Hiermee bouwen we voort op onze uitstekende staat van dienst, waaronder de recente goedkeuring voor Dudgeon Offshore Wind Farm, een windpark op zee met een capaciteit van 560 MW.”

Meer… Royal HaskoningDHV 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Sep 2019 >>
MTWTFSS
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Geen evenementen Geen evenementen