Itajaí wordt tweede Braziliaanse stop Volvo Ocean Race 2014-15

(Credit: IAN ROMAN/Volvo Ocean Race)

In navolging op het succes van de stopover in de laatste editie wordt Itajaí opnieuw een gasthaven tijdens de Volvo Ocean Race in 2014-15. Deze aankondiging van dinsdag 22 januari betekent dat Brazilië twee stops langs de route voor de twaalfde editie van de prestigieuze rond-de-wereld zeilrace krijgt. Vorige week werd Recife al genoemd.

Tijdens de Race 2011-12 zorgde Itajaí, in de Braziliaanse deelstaat Santa Catarina, voor een onvergetelijke tussenstop met enorme drukte in het racedorp. Dankzij de terugkeer van deze gasthaven sluit het zuiden van Brazilië zich aan bij het noordoosten. Vorige week werd tevens bekend dat de deelstaat Pernambuco een team ondersteunt, waarmee de twaalfde editie van de Race duidelijk een Braziliaans karakter krijgt. En dat op het moment dat de focus van de sportwereld op het land gericht is.

‘Het is volkomen logisch om tweemaal in Brazilië te stoppen wanneer het land het kloppende hart van sport is, tussen het WK Voetbal 2014 en de Olympische Spelen van 2016 in Rio’, zei Volvo Ocean Race CEO Knut Frostad. ‘Wij zijn heel blij om terug te keren naar Itajaí, wat één van de meest succesvolle stopovers van de laatste editie bleek te zijn. Er kwamen enorme aantallen fans af op de belangrijkste data. We kijken ernaar uit om deze records met steun van de stad en de regio te breken.”

Na het ronden van de beruchte Kaap Hoorn in de Zuidelijke Oceaan zorgt Itajaí dus voor de langverwachte finish voor de teams. ‘De etappe door de Zuidelijke Oceaan rond Kaap Hoorn en verder naar Brazilië was een duidelijke klassieker in de laatste editie,’ zei Tom Touber, de Volvo Ocean Race COO die vandaag de aankondiging in het Castelo Montemar in Itajaí deed. ‘Om twee keer naar dit enorme, diverse en sportgekke land te gaan, is een voorrecht voor ons.”

Itajaí burgemeester Jandir Bellini, die zich gedurende de aankondiging bij Paulo Roberto Bornhausen, staatssecretaris voor duurzame economische ontwikkeling, en andere hoogwaardigheidsbekleders voegde: ‘Om nogmaals de Volvo Ocean Race te hosten is het bewijs dat Itajaí in staat is de grootste evenementen ter wereld te organiseren. Het is ons doel om Itajaí als nationale hoofdstad van het zeilen te profileren.’

De exacte data van de stopover worden in februari bevestigd.
De rest van de route van de twaalfde editie van de Volvo Ocean Race wordt de komende weken bekendgemaakt.

Voor de video-aankondiging, klik hier.