Havenbedrijf plaatst LED scherm van 40 meter op Rotterdam Centraal

beeldscherm CS fotomontage vanaf perron

Havenbedrijf Rotterdam gaat volgend jaar een LED beeldscherm van 40 meter lengte plaatsen in de ontvangsthal van het nieuwe centraalstation van Rotterdam. Het is bedoeld om de band tussen stad en haven te bevestigen nu de haven steeds verder verdwijnt uit het stadsbeeld. “Bovendien willen we dat de mensen die in Rotterdam arriveren, beseffen dat ze in een wereldhavenstad aankomen. Rotterdam is daar trots op”, aldus Hans Smits, president-directeur van het Havenbedrijf.

Het beeldscherm wordt speciaal ontworpen voor Rotterdam Centraal en geïntegreerd in de architectuur. Het krijgt een afmeting van 40 meter breed bij 4,5 meter hoog en bestaat uit vijf delen met een totale oppervlakte van 180m2. Op dit moment zijn onderhandelingen gaande met potentiële producenten van het scherm en van de inhoud. Het idee is om een geluidloos, poëtisch beeld te creëren dat de dynamiek van de haven toont. Het enorme beeldscherm moet een indrukwekkend panoramische blik op de grootste haven van Europa geven. Het gaat om een wereld die in werkelijkheid vlakbij is en onlosmakelijk is verbonden met de Rotterdam Wereldhavenstad.

Stad en haven
Het Havenbedrijf investeert veel in de band tussen stad en haven nu de haven steeds meer verdwijnt uit het leven van de Rotterdammer en de stad een belangrijke leverancier blijft van de 90.000 plekken aan directe werkgelegenheid in de haven. Het Havenbedrijf is de motor achter de stichting Wereldhavendagen en verspreidt ieder kwartaal de Havenkrant onder 450.000 huishoudens in regio. Het stimuleert de bevolking om ook buiten het werk in de haven te komen door de vestiging van Futureland (het informatiecentrum over de Maasvlakte 2), het Educatief Informatie Centrum, de aanleg van nieuwe stranden en een fietspadennetwerk van 120 kilometer. Daarnaast sponsort het een reeks van maatschappelijk belangrijke voorzieningen en culturele evenementen.

Meer… Port of Rotterdam