Boskalis verwerft EUR 100 miljoen aan offshore energie opdrachten

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft twee offshore energie-gerelateerde contracten verworven in Scandinavië met een gezamenlijke contractwaarde van circa EUR 100 miljoen.

Boskalis Offshore heeft in joint venture verband een opdracht verworven van het internationale energiebedrijf Statoil voor diverse steenstortwerkzaamheden tot een diepte van 600 meter in de Noordzee en Noorse Zee. De werkzaamheden omvatten zowel het voorbereiden van het zeebed ten behoeve van het installeren van pijpleidingen en andere structuren op de zeebodem als het aanbrengen van een beschermlaag in de vorm van stenenbermen nadat de installatie heeft plaatsgevonden. Hiervoor zullen meerdere valpijpschepen ingezet worden, waaronder de Rockpiper, die naar verwachting meer dan vier miljoen ton steen zullen verwerken, afkomstig van groeves uit Noorwegen. De opdracht zal in 2013 aanvangen en eind 2015 zijn voltooid.

Daarnaast heeft Boskalis Offshore een subsea opdracht verworven voor het Dan Bravo Rationalisation (DABRAT) project voor Maersk Oil in het Deense deel van de Noordzee. Het project bestaat uit zowel voorbereidende als uitvoerende constructiewerkzaamheden aan de Dan A en Dan B offshore olieproductiefaciliteiten. Voor het uitvoeren van deze onderwateractiviteiten zal gebruik worden gemaakt van twee duikondersteuningsvaartuigen, Protea en Constructor. Afhankelijk van de waterdiepte zal zowel van saturatie- als van luchtduiken gebruik gemaakt worden. Daarnaast zullen verschillende taken met behulp van zogenoemde Remotely Operated Vehicles uitgevoerd worden. De werkzaamheden zullen in 2013 en 2014 worden uitgevoerd.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Deze projecten hangen nauw samen met de toenemende energieconsumptie.

Meer… Boskalis