Eerste VRC Jaarpenning voor Wim van Sluis

Tijdens haar Jaardiner heeft de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors, maandag 10 december, voor het eerst de VRC Jaarpenning uitgereikt. De nieuwe prijs ging naar Wim van Sluis, scheidend voorzitter van Deltalinqs. Hij ontving de VRC Jaarpenning uit handen van VRC-voorzitter Albert Thissen.

Het VRC Jaardiner vond plaats bij Van der Valk Ridderkerk. In aanwezigheid van 250 vooraanstaande gasten uit de wereld van haven en logistiek lichtte voorzitter Albert Thissen toe waarom de VRC Wim van Sluis met de onderscheiding eert. “Hij heeft zich als voorzitter van Deltalinqs ruim zes jaar ingezet voor de haven en industrie in Rotterdam. In die rol heeft hij de belangen van haven en industrie uitstekend verdedigd en ervoor gezorgd dat de invloed en naamsbekendheid van Deltalinqs enorm zijn toegenomen. Niet alleen in Rotterdam, maar ook in Den Haag en de rest van Nederland.”

De VRC is aangesloten bij Deltalinqs. De organisaties trekken waar nuttig en nodig samen op. Bijvoorbeeld in de besprekingen met het Havenbedrijf Rotterdam over de havengelden. Thissen: “In dat dossier heeft Wim van Sluis een beslissende rol gespeeld, waarin hij op de bres stond voor de belangen van de cargadoors en de rederijen die klant zijn van de Rotterdamse haven. Mede dankzij hem werd een nieuwe opzet mogelijk, waarmee de financiële positie van het havendeel binnen Deltalinqs en ook van de VRC voor de toekomst werd veiliggesteld.”

De VRC toont zich eveneens gelukkig met de inzet op het gebied van de bereikbaarheid van de regio Rotterdam, die cruciaal is voor de concurrentiepositie van het Rotterdamse havencomplex. Onder de bezielende leiding van Wim van Sluis maakt Deltalinqs zich daar sterk voor. Persoonlijk zette de voorzitter zich ook in voor de scholing van jongeren met als doel de hoognodige instroom van personeel in de haven te verhogen.

VRC Jaarpenning
De VRC Jaarpenning is ontworpen door kunstenaar Harm Timmermans uit Oisterwijk. De onderscheiding is een blijk van waardering voor prestaties, bijdragen en werkzaamheden die de haven van Rotterdam ten goede zijn gekomen. Voortaan zetten de cargadoors zo mogelijk jaarlijks een persoon of organisatie in de schijnwerpers die zich op aansprekende, uitzonderlijke en inspirerende wijze heeft ingespannen voor de Rotterdamse haven. Daarbij is, gezien de achterban van de VRC, speciale aandacht voor de verdiensten voor de rederijen en hun vertegenwoordigers in Rotterdam.

Meer… VRC