Team SCA traint met PUMA VO70

Begin 2013 zal Team SCA de watertrainingen aanvangen met de Volvo Open 70 PUMA. Deze eerste campagne voor de Volvo Ocean Race 2014-15 betreft een volledige vrouwenbemanning, die momenteel in wording is.

‘Terwijl wij op de levering van ons racejacht wachten, gepland in het najaar van 2013, hebben wij een geweldige trainingsboot aangeschaft. Daarmee kunnen we de teamvoorbereidingen beginnen. Het gaat om de Volvo Open 70 PUMA, die als derde finishte in de Volvo Ocean Race 2011-12″, aldus Richard Brisius, Managing Director van Team SCA.

De 70-voeter ligt nu in Groot-Brittannië voor een grafische make-over en aanpassingen om er de ideale trainingsboot van te maken. Brisius verwacht in februari met het zeilprogramma te beginnen.

‘Op dit moment stellen we een groep potentiële bemanningsleden samen. Daarvoor zijn we in contact met veel interessante, ervaren en gekwalificeerde zeilsters uit de hele wereld. We hopen tegen het einde van het eerste kwartaal van 2013 de eerste selectie voor ons team rond te hebben. Vanaf dan zullen we blijven bouwen en ons plan is om in de zomer van 2013 het grootste deel van de bemanning klaar te hebben.’

Selectiepanel
Binnen Team SCA houden naast Richard Brisius ook Magnus Olsson, met ervaring uit zeven Volvo Ocean Race-projecten, en Joao ‘Joca’ Signorini, die in 2009 met Ericsson 4 won en de afgelopen Volvo Ocean Race aan boord van Telefónica zeilde, zich bezig met de selectie van het zeilteam.

Meer… Volvo Ocean Race