Vopak en Sabic gaan investeren in nieuwe opslag terminal in Jubail, Saudi-Arabië

Vopak en Sabic hebben het besluit genomen samen te investeren in de King Fahd Industrial Port in Jubail, Saudi-Arabië, ten behoeve van de uitbreiding van de petrochemische- en ‘downstream’ sector;

De initiële opslagcapaciteit zal circa 250.000 kubieke meter (cbm) bedragen na oplevering begin 2015.

Vopak maakt vandaag bekend dat zij het besluit hebben genomen om samen met Sabic een nieuwe opslagterminal te bouwen in de King Fahd Industrial Port in Jubail, Saudi-Arabië. Hiervoor is een joint venture opgericht, de ‘Jubail Chemical Storage and Services Company (JCSSC)’, waarin Sabic een belang van 75% heeft en Vopak van 25%. De intentie is het project te financieren uit eigen middelen van partijen en middels externe fondsen.

De nieuwe faciliteit zal voorzien in een initiële opslagcapaciteit van circa 250.000 cbm. De eerste fase zal bestaan uit circa 40 tanks voor de opslag van commodities en specialties, inclusief 5 aanlegplaatsen met alle faciliteiten voor het laden en lossen van vrachtwagens en schepen. Naar verwachting zal de terminal begin 2015 gereed zijn voor gebruik. De capaciteit kan in de toekomst verder worden uitgebreid.

De investering in deze industriële terminal zal de petrochemische industrie in Jubail voorzien van een uiterst belangrijke exportfaciliteit, waarvan het ontwerp voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. De terminal zal de verdere groei van de petrochemische- en downstream sector mogelijk maken in één van de grootste petrochemische productielocaties in de wereld.

Meer… Vopak