Feyenoord en Scheepvaart en Transport College slaan handen ineen

Op zondag 11 november 2012 hebben Feyenoord en het Scheepvaart en Transport College (STC), onderdeel van de STC-Group, een convenant ondertekend. In dit convenant maken de Rotterdamse voetbalclub en de grootste vakinstelling van Nederland afspraken over samenwerking binnen het Feyenoord Fancoachproject.

Feyenoord Fancoachproject
Het Feyenoord Fancoachproject is een initiatief van Feyenoord en de Gemeente Rotterdam. De primaire doelstellingen van het project zijn het vergroten van het maatschappelijke verantwoordelijkheidsbesef van jongeren, afname van het (voetbal)vandalisme en het verminderen van recidive bij Rotterdamse ‘first soccer offenders’.

Ideale partner
Voor een succesvolle aanpak en het creëren van een breed draagvlak voor het Fancoachproject zoekt Feyenoord goede partners. Feyenoord heeft voor het STC gekozen omdat de vakinstelling onderwijs biedt aan een doelgroep die voor zowel Feyenoord als de Gemeente Rotterdam enorm belangrijk is. De STC-leerlingen vormen de toekomst voor de haven. Daarom vindt Feyenoord het STC een ideale partner.

Het convenant heeft in eerste instantie alleen betrekking op de sector Haven van het STC. Op dit moment volgen ruim 1.000 MBO-leerlingen een havengerelateerde opleiding bij het STC. In een later stadium zullen ook de andere sectoren waar het STC onderwijs voor verzorgt, betrokken worden.

In het convenant hebben Feyenoord en het STC afspraken gemaakt over:
– De inzet van STC-leerlingen voor ondersteuning bij maatschappelijke activiteiten in het kader van projecten zoals Scoren op Zuid en Scoren in Noord
– Het gebruiken van elkaars netwerk voor het vinden van stageplaatsen
– Het organiseren van sportdagen voor STC-leerlingen
– Het realiseren van verbindingen voor jongeren die dreigen uit te vallen
– Het verzorgen van gastlessen door Feyenoordspelers en –prominenten

Meer… STC-Group

 

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Dec 2019 >>
MTWTFSS
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Geen evenementen Geen evenementen