Alphatron Marine beloodst Polaris

Met de ingebruikname van het nieuwe loodsvaartuig “Polaris” heeft Alphatron Marine onder vakkundig toezicht van het Nederlands Loodswezen, met goed gevolg een proef van bekwaamheid afgelegd.

Na een uitgebreide selectieprocedure werd aan Alphatron Marine de opdracht verstrekt voor de omvangrijke uitrusting van het 82 meter lange stationsschip.
Geen sinecure indien men bedenkt dat loodsen op alle schepen van de wereld werken, die Nederlandse havens aandoen. Ze zijn dus heel goed op de hoogte van de mogelijkheden die er heden ten dagen beschikbaar is.

Een loodsvaartuig wordt gebouwd voor een periode van minimaal 30 jaar. Naast het leveren van topkwaliteit, wordt er een relatie aangegaan voor lange tijd met een leverancier van kritische systemen. Dan ligt de lat hoog!

Alphatron Marine is verantwoordelijk voor de levering van alle brugelektronica en systemen zoals; gyro kompassen, besturing, radar, Ecdis, Conning, Interne- en Externe communicatie die inclusief de zogenaamde wingconsoles drievoudig zijn uitgevoerd en ook nog volledig redundant zijn volgens een FME procedure.

Naast de zeer complete bruguitrusting is Alphatron eveneens leverancier van het entertainment systeem op IP basis alsook de V-sat verbinding, waarmee het door Alphatron geleverde IT netwerk van het schip een virtueel varend kantoor maakt.

Meer… Alphatron Marine