Tocardo geeft impuls aan Britse activiteiten met benoeming Managing Director in Groot-Brittannië

Tocardo International, marktleider in de productie van vrijstaande waterkrachtturbines, heeft zijn Britse activiteiten versterkt met een belangrijke benoeming. Paul Morris neemt als Managing Director de leiding op zich van Tocardo Tidal Energy Limited. De benoeming is onderdeel van Tocardo’s streven om de belangrijkste producent van energie uit zee- en rivierstromen te worden in Groot Brittannië.

Paul Morris heeft veel ervaring in bedrijfs- en projectontwikkeling in de sectoren offshore en hernieuwbare energie. Hij was verantwoordelijk voor de voorbereiding en planning van grootschalige projecten in de sector hernieuwbare energie voor bedrijven als Atlantis Resource Corporation en Sustainable Marine Technologies. Ook heeft hij logistieke ervaring in de Britse offshore industrie voor hernieuwbare energie.

In zijn nieuwe functie zal Paul leiding geven aan de strategische ontwikkeling van de activiteiten van Tocardo in Groot Brittannië en mogelijkheden in kaart brengen voor de productie van de waterkrachtturbines op de Britse eilanden.

Paul Morris zegt in reactie op zijn benoeming: “Ik ben verheugd dat ik deel wordt van het Tocardo team op dit fascinerende moment in de ontwikkeling van het bedrijf. Groot Brittannië is het logische volgende doelwit voor Tocardo. Er zijn hier veel kansen te benutten. Ik kijk er naar uit om de strategie van Tocardo voor Groot Brittannië vooruit te helpen want dit land is een van de meest fascinerende gebieden voor hernieuwbare energie in de wereld. Tocardo staat in de voorhoede van de ontwikkeling van energiewinning uit verschillende soorten waterstromingen. Het is een van de weinige bedrijven die met succes turbines produceren en installeren.”

Hans van Breugel, CEO van Tocardo, voegt hieraan toe: “De expertise en leidinggevende kwaliteiten van Paul in verschillende disciplines maken hem de perfecte kandidaat voor deze baan. Er is groeiende internationale interesse in het opwekken van energie uit waterstromingen in Groot Brittannië. Met onze productiecapaciteit en nu deze benoeming hebben we een sterke uitgangspositie om een leidende rol te nemen in de volgende fase van de ontwikkeling van de offshore productie van hernieuwbare energie in dit land.”

De benoeming van Paul Morris is de laatste in een reeks recente strategische stappen van Tocardo. Eerder deze maand sloot Tocardo een lange-termijnpartnerschap met Huisman, producent van zware apparatuur voor de on- en offshore industrie. Huisman heeft een minderheidsaandeel in Tocardo genomen. Deze alliantie geeft Tocardo de mogelijkheid om voort te bouwen op de grote kennis van turbines voor rivieren en kustwateren en de ontwikkeling van offshore turbines te versnellen.

De waterkrachtturbines van Tocardo kunnen worden vergeleken met ‘onderwaterwindmolens’: vrij staande onderwaterturbines die energie opwekken uit golf-, getijden-, en rivierstromingen. Ze zijn eenvoudig te installeren en kosten weinig in onderhoud.

Tocardo is sinds 2009 actief in Schotland waar het werkt aan de ontwikkeling van projecten aan zowel de oost- als westkust.