1 oktober aanvang stormseizoen: de Maeslantkering is er weer klaar voor

1 oktober aanvang stormseizoen: de Maeslantkering is er weer klaar voor

Het stormseizoen duurt in Nederland van 1 oktober tot 15 april. Dit is de periode van het jaar dat stevige stormen ervoor kunnen zorgen dat het water van de zee te hoog opgestuwd wordt. In deze periode kan het gebeuren dat bijvoorbeeld de Maeslantkering zijn deuren sluit. De verwachting is dat dit ongeveer 1x per 7 jaar voorkomt.

Als voorbereiding op het stormseizoen voert Rijkswaterstaat een zogenaamde functioneringssluiting van de Maeslantkering uit. Een test om mogelijke storingen aan het licht te brengen voordat het stormseizoen aanvangt. Dit jaar vond de testsluiting plaats op zondag 16 september. De Maeslantkering (en ook de Hartelkering) werd succesvol gesloten.

Kortom: laat het maar stormen, we zijn er weer klaar voor!

Herfstvakantie extra rondleidingen
In het Keringhuis zijn deze herfstvakantie weer tal van extra rondleidingen. Van maandag 15 tot en met zondag 28 oktober bent u ook op doordeweekse dagen van harte welkom voor een rondleiding. Er zijn extra rondleidingen voor volwassenen, voor kinderen en extra rondleidingen in het Engels. Kijk op de website voor het hele programma en reserveer hier een rondleiding.