IHMQ certificering IHC Merwede voor gezondheidsmanagement

IHC Merwede heeft een zilveren certificaat gekregen voor haar beleid ten aanzien van de gezondheid van haar medewerkers. Dit gerenommeerde certificaat is uitgereikt door International Health Management & Quality (IHMQ) na een uitgebreide gezondheidsaudit.

Gezondheidsmanagement is het geheel van regelingen, maatregelen en afspraken die zijn gemaakt om medewerkers ook op langere termijn in staat te stellen hun werkzaamheden goed en gezond uit te voeren. IHC Merwede is met behulp van de aanstelling van een gezondheidsmanager op weg naar de ‘duurzame werknemer’. Deze gezondheidsmanager grijpt diep in op het gedrag van de individuele werknemer, met preventief medisch onderzoek, individuele dieet- en sportprogramma’s, aanpassingen in de kantine en verzuimbegeleiding. Het doel is tweeledig en kent behalve het welzijn van de medewerkers ook minder verzuim.

Het doel van IHMQ is de gezondheid op het werk te verbeteren door de beginselen van gezondheidsbevordering, management en kwaliteit te stimuleren. Een van de bouwstenen van deze aanpak is de gezondheidsaudit. Deze audit is bestemd voor organisaties die vinden dat gezondheid en welzijn van de medewerkers belangrijk is en dat verder willen ontwikkelen door een gezondheidsmanagement systeem dat volledig geintegreerd wordt in de bedrijfsprocessen. Een organisatie krijgt het Model of Good Practice Certificaat zodra door middel van het auditproces is aangetoond dat het de doelen voor de gezondheid van de medewerkers heeft bereikt.

“Deze certificering is voor IHC Merwede een enorme waardering voor het personeelsbeleid”, aldus Goof Hamers, president-directeur van IHC Merwede. “Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden, en niet slechts de afwezigheid van ziekte of gebrek. Dit resultaat is dan ook een enorme prestatie voor alle betrokkenen.”

Meer… IHC Merwede