Acta Marine breidt vloot uit met 4 Damen Shoalbusters

Damen Shipyards Group levert vier ´anchor handling tugs´ van het type Shoalbuster aan Acta Marine. Drie van de sleep- & werkboten komen uit de chartervloot van Damen Marine Services. Daarnaast levert Damen Shipyards Hardinxveld een nieuwe Shoalbuster in maart 2013.

“Shoalbusters zijn uitstekende werkschepen die wij wereldwijd kunnen inzetten bij projecten in de bagger- en waterbouw en voor olie & gas en offshore wind werkzaamheden”, vertelt Govert-Jan van Oord, managing director van Acta Marine.

De ‘DMS Eagle’ en ‘DMS Globe’ zijn Shoalbusters 2609 en zullen evenals voorheen worden geëxploiteerd in de Perzische Golf. De ‘DMS Dunnock’ en het nieuwe schip zijn beide grotere eenheden met 3300 pk en een bollard pull van 45-50 ton. Daarmee zijn het zusterschepen van de ´Coastal Vanguard´ die Acta Marine eind 2010 bij Damen heeft afgenomen. De ´DMS Dunnock´ zal in januari 2013 in Singapore worden overgedragen, waardoor het schip uitstekend gepositioneerd is voor charter opdrachten in Zuidoost Azië en Australië. De nieuwbouw Shoalbuster wordt momenteel in Nederland gebouwd en zal in maart 2013 opgeleverd worden. Alle Shoalbusters zijn gebouwd door Damen Shipyards Hardinxveld.

Acta Marine
Acta Marine is een onafhankelijke maritieme service verlener gevestigd in Nederland. Het bedrijf bezit en exploiteert meer dan 40 schepen. “Deze transactie met Damen betekent een significante uitbreiding van onze vloot en verdere versterking van onze positie als vooraanstaande exploitant van werkschepen”, aldus Govert-Jan van Oord.

Meer… DAMEN