ZKH Prins Willem Alexander opent de uitbreiding van de Combi Terminal Twente in Hengelo

De uitbreiding omvat een verlenging van de kade en een uitbreiding van het terrein van 26.000 m² naar 125.000 m². Hierdoor kan CTT de huidige vervoerde hoeveelheid containers verdubbelen tot 100.000. Tevens beschikt de terminal nu over een automatische ingangstraat.

Congres InlandLinks
Ter gelegenheid van de uitbreiding organiseren CTT en het Havenbedrijf Rotterdam morgen, 28 september, het congres ‘Get a taste of InlandLinks’. Dit is een kennismaking voor vooral verladers, uit Twente en aangrenzend Duitsland, met voordelen en mogelijkheden van het intermodaal vervoer in Nederland en die van Twente in het bijzonder.

Tom Egbers treedt op als dagvoorzitter. Openingsspreker is de demissionair Minister van Veiligheid en Justitie en oud-burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten. Hierna volgen sprekers zoals de president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam Hans Smits en directeur Tom Verhaegen van de Koninklijke Grolsch N.V.. Daarna volgt een interactieve paneldiscussie. De middag zal worden afgesloten met een diner en feestavond. De volgende dag, zaterdag 29 september, organiseert CTT een open huis voor iedere belangstellende.

CTT
CTT verlaadt en vervoert zeecontainers. Het transport vindt voornamelijk plaats over het water. Daarnaast biedt CTT voor- en natransport van de containers over de weg. CTT verzorgt iedere dag één of meerdere afvaarten van de haven van Rotterdam naar Hengelo en vice versa. Ook vervoer naar de havens van Amsterdam en Antwerpen behoort tot de mogelijkheden. Door vervoer over water kan het wegennet in en rond de Randstad ontlast worden. Het containervervoer over de weg vindt voornamelijk plaats over een korte afstand. Van de containers die vervoerd worden gaat een groot deel over de Duitse grens, een belangrijk verzorgingsgebied voor CTT.

Meer… CTT Intermodaal Transport