Minister Opstelten opent Truckparking Rotterdam

Dinsdagmiddag 25 september heeft minister Ivo Opstelten Truckparking Rotterdam officieel geopend. Dat gebeurde op Truckparking Waalhaven aan de Beatrix de Rijkstraat, goed voor 124 parkeerplaatsen. Truckparking Rotterdam bestaat verder nog uit twee bewaakte parkeerplaatsen in de Botlek – bij het distripark en bij Restaurant de Punt – van ieder 85 parkeerplaatsen.

Truckparking Rotterdam past in het streven van het Havenbedrijf naar een veilige en efficiënte haven. Het biedt een veilige en comfortabele rustplek voor lading en chauffeurs met WiFi, cameratoezicht, bewaking, ontspanningsruimte en sanitaire voorzieningen. Inmiddels zijn de eerste abonnementen verkocht. Een abonnement kost € 1980,- per truck per jaar. Overdag is het verblijf van de vrachtwagens gratis. Tussen 18.00 en 06.00 uur kost het € 1,- per uur met een maximum van € 10,- per nacht.

PCH Dienstengroep is door het Havenbedrijf Rotterdam aangesteld als beheerder. Inmiddels is de gemeente Rotterdam begonnen met een handhavingsbeleid en kunnen vrachtwagens niet meer zo maar overal verpozen in de Rotterdamse haven.

Meer… Port of Rotterdam