HPS Industrial introduceert drie nieuwe monitoren

Sigma-serie geschikt voor scheepvaart en commerciële sector

HPS Industrial, specialist in industriële computers, voegt de Sigma-serie toe aan het assortiment. De serie bestaat uit drie monitoren met een scherm van 10.4, 15 en 19 inch. De zink of chromen behuizing beschermt het display tegen corrosie en stoffen van buitenaf. Daarnaast zijn de monitoren IP65-graden afgesloten, waardoor het voorvlak geheel waterdicht is. Ook zijn ze voorzien van ontspiegeld, contrastverhogend glas. Dit maakt de oplossing met name geschikt voor de scheepvaart, maar ook in de commerciële sector kunnen de schermen worden ingezet. Denk hierbij aan machinebesturing of andere plaatsen waar een stevige, waterdichte monitor vereist is.

De Sigma-monitoren hebben aan de voorkant een dim-knop, waarmee een helderheid van 0 tot 100 procent kan worden ingesteld. De mogelijkheid voor het aanpassen van de helderheid zorgt voor een prettige kijkervaring op bijvoorbeeld scheepsbruggen, zowel ’s nachts als overdag. Daarnaast zorgt optical bonding en een transflective-functie voor een betere leesbaarheid bij inval van zonlicht.

“Dankzij de vele opties zijn de Sigma-monitoren voor iedere professionele toepassing geschikt”, aldus Taco Scheper, general manager bij HPS Industrial. “Ze zijn met veel opties leverbaar, zoals verschillende soorten touchscreens, vergroot frequentiebereik of anti-glanslaag. Met de verbeterde specificaties komen wij tegemoet aan de wensen van onze klanten in de commerciële-, maar met name ook de maritieme sector voor kwalitatief hoogwaardige monitoren.”

Meer… HPS Industrial