IHC Sealing Solutions tekent overeenkomst met Berg Propulsion

IHC Sealing Solutions, onderdeel van IHC Merwede en Berg Propulsion hebben hun samenwerking verder versterkt door het tekenen van een General Purchase Agreement (GPA). De ondertekening werd gedaan door Willem Steenge, Managing Director IHC Sealing Solutions en Marit Börjesson, Managing Director Berg Propulsion, tijdens de SMM beurs in Hamburg.

De GPA geeft IHC Sealing Solutions officieel de status van preferred supplier en is te danken aan haar goede reputatie op het gebied van het tijdig en wereldwijd leveren van hoge kwaliteit afdichtingen. De ondertekening benadrukt de nauwe en wereldwijde samenwerking die beide bedrijven inmiddels hebben opgebouwd.

IHC Sealing Solutions levert sinds 1856 specialistische oplossingen aan de maritieme markt. De doelstelling is altijd geweest om klanten te helpen een topprestatie te leveren voor de lange termijn, waarbij zorgeloos gebruik voor de klant en een veilig milieu voorop staan. IHC Sealing Solutions bedient een uitgebreid netwerk van fabrikanten van voortstuwingen en scheepseigenaren, die profiteren van haar afdichtingen waarvan er op dit moment meer dan 30.000 in gebruik zijn. Gesteund door de IHC Merwede groep van innovatieve technologische bedrijven, worden klanten wereldwijd 24 uur per dag, 7 dagen per week bediend.

Berg Propulsion startte met de bouw van scheepsschroeven in 1929. Superieur vakmanschap, deskundige kennis van materialen en techniek zijn diep geworteld in de tradities van Berg Propulsion, en werkzaamheden worden sinds jaar en dag uitgevoerd door generaties van vakbekwame medewerkers. Vandaag de dag opereert Berg Propulsion vanuit state of the art productie faciliteiten in Zweden en Singapore en heeft zij verkoop- en servicekantoren in Shanghai, Guangzhou, Istanbul, Dubai, Singapore, Bremen, San Sebastian, Rio de Janeiro, Busan, Genoa, Mumbai, Namibia en de Zweedse westkust.

Willem Steenge: “Het is goed om te zien dat IHC Sealing Solutions en Berg Propulsion na meer dan 40 jaar samenwerking een extra stap zetten om nog nauwer samen te werken. De overeenkomst zorgt voor een nog betere onderlinge relatie en een uniforme manier van werken. Dit alles met één doel: ervoor zorgen dat wereldwijd de scheepseigenaren en scheepsmanagers dag en nacht het werk kunnen voortzetten.”

Marit Börjesson: “De ondertekening van de GPA versterkt de lange termijn relatie tussen Berg Propulsion en IHC Sealing Solutions. Deze overeenkomst vormt de basis van ons werk en versterkt de gezamenlijke focus op de kwaliteit voor onze klanten.”

Meer… IHC Merwede