Honderden studenten verwacht op Maritime Innovation Experience

Ruim 500 studenten worden verwacht op de Maritime Innovation Experience, op 12 september in de Sportboulevard in Dordrecht. Het evenement wordt georganiseerd door Proeftuin Maritieme Innovatie met Europese steun. Op de Maritime Innovation Experience maken studenten van technische en commerciële opleidingen kennis met maritieme bedrijven.

Innovatiemarkt
Op de ‘Innovatiemarkt’ op de Maritime Innovation Experience presenteren 40 maritieme bedrijven zich aan de studenten. Dit is de plek om te netwerken en stages of afstudeeronderzoeken te regelen. Onder de bedrijven zijn o.a. scheepswerven, maritieme toeleveranciers en kenniscentra aanwezig. Klik hier voor een deelnemersoverzicht.

Kennis delen en netwerken
Voor maritieme professionals die het evenement bezoeken, organiseren studenten diverse workshops en lezingen over innovatie in de maritieme sector. In drie rondes brengen de studenten hen op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en ideeën over onderwerpen zoals schaalvergroting in de scheepvaart, R&D in de maritieme wereld en duurzame energie. Bedrijven kunnen zich hier kosteloos voor de workshops en lezingen aanmelden.

Daarnaast zijn er SpeedSolving Maritime sessies waarin studenten in groepen creatieve oplossingen bedenken voor innovatievraagstukken van maritieme bedrijven.
De Maritime Innovation Experience wordt afgesloten met een netwerkborrel op de ‘Innovatiemarkt’.

Deelnemen en meer informatie
Deelname is kosteloos. Meld u hier gratis aan voor de workshops. Voor meer informatie over de Maritime Innovation Experience kunt u contact opnemen met Annewieke Baank, HME projectmanager innovatie via T: 010 4444 333 of E: [email protected], of met Linda te Veldhuis, public relations Scheepsbouw Nederland, via T: 010 4444 333 of E: [email protected].

Proeftuin Maritieme Innovatie
De Maritime Innovation Experience is een project van Proeftuin Maritieme Innovatie. De Proeftuin Maritieme Innovatie is geïnitieerd door Werkgeversvereniging Drechtsteden. Het programma stelt zich ten doel de innovatiekracht van MKB bedrijven in de regio Drechtsteden te bevorderen door innovatiekrachten te bundelen. Bij de Proeftuin Maritieme Innovatie zijn de volgende brancheorganisaties en onderwijsinstellingen aangesloten: EICB, Scheepsbouw Nederland, Werkgeversvereniging Drechtsteden, Hogeschool Rotterdam, Da Vinci College, Inholland Delft, Hogeschool voor de Zeevaart Rotterdam. Het projectmanagement van de Proeftuin Maritieme Innovatie wordt uitgevoerd door HME.

EU-ondersteuning
De Proeftuin Maritieme Innovatie investeert in uw toekomst. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.