Altijd wat in Nationaal Baggermuseum…

De maand september staat bol van de activiteiten in het Nationaal Baggermuseum te Sliedrecht.

Op 1 september wordt voor de Vereniging van de Zeegeschiedenis een lezing gehouden door Daniël van den Bos met als titel “Baggergoud”, over de verloren geraakte goudstaven in de Tweede Wereld oorlog. Er zijn nog enkele plaatsen vrij om deze lezing bij te wonen. Bel 414166 tijdens de openingsuren of mail naar [email protected] voor het reserveren van toegang, deze is inbegrepen bij de normale toegangsprijs. Donderdagmiddag 6 september is de baggermolen Friesland aan het opstoken.

Het is een aparte belevenis om in de machinekamer te kijken terwijl dit gebeurt. Zaterdag 8 september neemt de stoombaggermolen Friesland deel aan de havendagen te Schoonhoven. Vrijdag 7 september start in de avonduren het Baggerzeilweekend in Sliedrecht. Vele zeilschepen zijn te bewonderen in de Sliedrechtse gemeentehaven, waarvandaan ze op zaterdag de 8e zullen uitvaren. Zaterdag 8 september is het Open Monumenten Dag en is het Nationaal Baggermuseum toegankelijk voor slechts één euro. Er zal een bijzondere verkoping plaatsvinden van oud tentoonstellingsmateriaal. Tijdens de “Late Summer Fair” in de Kerkbuurt-West te Sliedrecht presenteert het Nationaal Baggermuseum de twee watertafels. Door het inpompen van water krijgt u te zien wat er met Nederland gaat gebeuren als op termijn de dijken niet worden verhoogd. In de tweede watertafel ziet u het resultaat bij verhoogde dijken. De moeite waard om zeker op beide lokaties langs te komen.

Op zaterdag 15 september kunt u komen genieten van een speciale rondleiding waarbij ingegaan zal worden op de architectuur van het Baggermuseum, Molendijk 204 en de sociale geschiedenis van het baggeren, gevolgd door een High Tea in de koffiezaal van het Nationaal Baggermuseum. Dit is speciaal op dames gericht en kost € 24,95. Overigens zijn heren eveneens welkom. Hiervoor dient u zich wel per telefoon aan te melden, bel 414166 tijdens de openinguren of mail naar [email protected] vóór 11 september. Kijk ook op www.baggermuseum.nl

Het Nationaal Baggermuseum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur.