Internationale matchmaking op SMM 2012

De internationale maritieme sector komt van 4 tot en met 7 september bijeen op SMM 2012 in Hamburg. Maritieme professionals ontmoeten elkaar op de stands van vele exposanten. MariMatch biedt op woensdag 5 september een extra mogelijkheid om in contact te komen met internationale zakenpartners. Op laagdrempelige wijze worden ontmoetingen tot stand gebracht en extra business kansen gecreëerd op het gebied van innovatieve technologie.

Dit internationale matchmaking evenement wordt georganiseerd door Enterprise Europe Network; een Europees netwerk van intermediaire organisaties gericht op technology matchmaking waar vanuit Nederland Syntens Innovatiecentrum en Agentschap NL onderdeel van zijn. De doelstelling van het netwerk is meer business realiseren met innovatieve technologieën door partijen uit verschillende landen met elkaar in contact te brengen.

Het concept is simpel: maritieme professionals maken een profiel aan op de website www.smm2012.b2b-match.com, gaan gericht zoeken en worden gericht gezocht. Zij sturen een verzoek naar het bedrijf waarmee ze in contact willen komen en op 5 september krijgen zij de mogelijkheid om elkaar gedurende een half uur te spreken. De gesprekken vinden plaats tijdens de SMM in een van conferentiezalen.

Deelname is kosteloos door ondersteuning vanuit de Europese Commissie en het Ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie.

Freek Smulders, Business Developer bij MasterShip, heeft positieve ervaringen met MariMatch: “Marimatch is een zeer efficiënte manier om op de beurs netwerkgesprekken te voeren. Je kunt pro-actiever zijn en je maakt jezelf vindbaar op de markt. Dankzij de database en de optie om partijen uit te nodigen voor een gesprek leg je gericht contacten met bedrijven, dat is voor mij de toegevoegde waarde om nu voor een vierde keer mee te doen.”

Meer… Syntens