Nominaties HME Maritime Innovation Award 2011 bekend

De genomineerden voor de HME Maritime Innovation Award 2012 zijn Huisman Equipment BV, VOSTA LMG BV, Kranendonk Production Systems BV en Imtech Marine & Offshore BV. Deze nominaties zijn geselecteerd vanuit zestien innovatieve aanmeldingen. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Maritime Awards Gala op donderdag 8 november 2012.

De bedrijven zullen op 14 september in Rotterdam hun vernieuwende producten verdedigen tegenover een jury. Die bestaat uit vooraanstaande deskundigen uit de scheepvaart, scheepsbouw, maritieme dienstverlening, offshore en maritieme research. Zij bepalen de winnaar op basis van brede toepasbaarheid binnen de maritieme sector in Nederland, goede verkoopbaarheid en voldoende exportpotentieel.

Huisman Equipment BV is door de jury genomineerd met het Dual Multi-Purpose Tower (DMPT). De DMPT is een boortoren zonder de beperkingen van een traditionele boortoren (gesloten vakwerkconstructie) bij de handling van boorequipment. Hierdoor wordt het boorproces significant efficiënter en veiliger en logistiek eenvoudiger.

De ontwikkeling van de GREENFORCE Ball Joint heeft VOSTA LMG BV een nominatie opgeleverd. Dit is een revolutionair ontwerp van een kogelscharnier voor toepassing in drijvende leidingen achter cutterzuigers. Het nieuwe ontwerp verlaagt kosten en behaalt diverse voordelen voor het milieu.

Imtech Marine & Offshore BV dankt haar nominatie aan het intelligente Ship Energy Management System. Het door Imtech zelf ontwikkelde Energy Management System stuurt door intelligente automatisering, zonder tussenkomst van de kapitein, de inzet van hybride energiebronnen aan. Het realiseert hiermee continu het meest optimale, energie-efficiënte, emissieverlagende en kostenefficiënte vaarprofiel.

Kranendonk Production Systems BV heeft een nominatie gekregen voor de ontwikkeling van de gerobotiseerde Pipe Shop. Dit is het eerste robotsysteem in de wereld dat flenzen en buizen automatisch kan samenstellen. Van CAD-tekening tot afgelaste buizen in één systeem.

De HME Maritime Innovation Award wordt jaarlijks toegekend aan de meest innoverende maritieme toeleverancier in Nederland. Tijdens het Maritime Awards Gala worden ook de KNVTS Schip van het Jaar Prijs, KVNR Shipping Award, HISWA Excellence Award en de VNSI Timmersprijs uitgereikt.

De HME Maritime Innovation Award wordt jaarlijks toegekend aan de meest innoverende maritieme toeleverancier in Nederland. Tijdens het Maritime Awards Gala worden ook de KNVTS Schip van het Jaar Prijs, KVNR Shipping Award,  en de VNSI Timmersprijs uitgereikt.

Voor meer informatie over de inzendingen kunt u contact opnemen met Sieger Sakko, sectormanager Scheepsbouw Nederland via T: 010 44 44 333 of E: [email protected] of kijk op de website www.maritime-awards.nl.