IHC Merwede tekent samenwerkingsovereenkomst met Jaya

CEO Jaya Holdings (links) en CEO IHC Asia Pacific (rechts)

IHC Asia Pacific, onderdeel van IHC Merwede, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Jaya Shipbuilding and Engineering Pte Ltd. De overeenkomst houdt in dat de gespecialiseerde offshore schepen van IHC Asia Pacific worden geproduceerd door Jaya op haar scheepswerven in Singapore en Batam, Indonesië. Een onderdeel van de voorwaarden is dat IHC Merwede ook technische ondersteuning zal bieden aan Jaya.

De overeenkomst schept de mogelijkheid voor verdere samenwerking tussen de twee bedrijven. Dit sluit aan op Jaya’s strategie voor het bouwen van geavanceerde en moderne offshore schepen en de plannen van IHC Merwede voor verdere uitbreiding van haar productie- activiteiten van geïntegreerde schepen en equipment in deze regio.

Denis Welch, CEO van IHC Asia Pacific: “Wij zijn verheugd te kunnen samenwerken met Jaya Shipbuilding and Engineering. Er zijn voor ons veel kansen om toegevoegde waarde te leveren aan de portfolio van Jaya. Met deze overeenkomst heeft IHC Merwede een betrouwbare productiepartner in Zuidoost-Azië. We kijken uit naar de samenwerking met het Jaya team.”

Venkatraman Sheshashayee, CEO van Jaya Holdings: “De overeenkomst met IHC Merwede is een belangrijke stap voor Jaya Shipbuilding and Engineering. IHC Merwede levert een schat aan ervaring op het gebied van maritieme engineering en technologische innovaties. Zij wordt alom erkend als marktleider in de maritieme en offshore sector. We kijken uit naar de samenwerking met IHC Merwede en vertrouwen op een productieve relatie voor beide partijen.”

Meer… IHC Merwede