Imtech versterkt maritieme positie in België

Gouda – Royal Imtech N.V. (IM-AE, technische dienstverlening in en buiten Europa) maakt bekend dat het in België de maritieme technische dienstverlener Van Stappen & Cada NV overneemt. Deze onderneming realiseert opbrengsten van ruim 3 miljoen euro op jaarbasis. De overname wordt in contanten voldaan en draagt direct bij aan de winst per aandeel. Met de overname versterkt Imtech haar positie op de Belgische maritieme markt.

Profiel Van Stappen & Cada
Van Stappen & Cada is opgericht in 1991 en gevestigd in het havengebied van Antwerpen. De onderneming is een maritieme specialist in elektronica, elektrotechniek en airconditioning en richt zich hoofdzakelijk op services, reparatie, onderhoud en renovatie met een focus op de binnenvaart. De activiteiten omvatten elektrotechnische inrichtingen, radartechnologie, aandrijving, camera’s, lucht- en klimaatoplossingen en batterijen. Het bedrijf beschikt over een goede reputatie en brede klantenkring. De kracht is 24/7 service en onderhoud op basis van een ‘recurring business’ model. Hiertoe beschikt het bedrijf over een goed geoutilleerde werkplaats, evenals een mobiele werkplaats die zowel in België, Duitsland als Frankrijk snel ter plekke kan zijn indien klanten dit wensen.

Synergie
De competenties en marktspecialisaties van Van Stappen & Cada en Imtech Marine zijn complementair. De focus van Imtech Marine in de maritieme markt in België ligt immers primair op navigatie- & communicatiesystemen voor koopvaardij-, bagger- en visserijschepen en jachten. De nieuwe onderneming helpt Imtech om zich – conform de groeistrategie van Imtech Marine – in België versneld te ontwikkelen tot een complete maritieme dienstverlening die in alle marktsegmenten in staat is volledige technisch diensten te verlenen, van nieuwbouw tot en met maintenance, reparatie en renovatie (‘life-cycle’-benadering). Dit biedt aan klanten toegevoegde waarde en maakt efficiënte exploitatie van schepen mogelijk. Een 24/7 service- en onderhoudsspecialist past uitstekend in deze visie.

Continuïteit
Doordat het volledige management aanblijft, is de continuïteit gewaarborgd

Meer… Royal Imtech

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Oct 2019 >>
MTWTFSS
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Geen evenementen Geen evenementen