Ronald Lugthart start werkzaamheden als managing director RWG

Ronald Lugthart (45) is per 1 juli 2012 benoemd tot Managing Director van Rotterdam World Gateway (RWG), de containerterminal op de Tweede Maasvlakte die eind 2014 in gebruik zal worden genomen. Lugthart, voorheen directeur van de Rotterdamse containerstuwadoor Uniport, is verantwoordelijk voor het opzetten van de organisatie en daarna de bedrijfsvoering van de terminal. Met deze benoeming kiest het RWG-consortium voor een ervaren Rotterdammer. Na een korte loopbaan in accountancy was Lugthart in de afgelopen 15 jaar zowel in de Rotterdamse haven als internationaal actief in op- en overslag en daaraan gelieerde activiteiten.

Vakmensen belangrijk
Ronald Lugthart ziet nu al uit naar het moment dat hij de sleutel van de terminal krijgt. “RWG bouwt een terminal die zowel in efficiency als duurzaamheid nog nergens bestaat. Om zo’n geavanceerd bedrijf te kunnen runnen moet je nu al goed nadenken over de uiteindelijke samenstelling van het personeelsbestand. Hoewel we vergaand automatiseren blijft de vakman een belangrijke factor. Daarom hebben we goed getrainde mensen nodig. Ervaren rotten, maar ook jongeren met diepgaande kennis van de nieuwste technologieën. Hiermee gaan we een goede ploeg bij elkaar brengen om van de terminal een succes te maken”.

RWG
In deze fase van de opbouw van RWG als bedrijf werkt Lugthart nauw samen met voorzitter van de Raad van Bestuur Peter Jongepier en projectdirecteur Frank Keizer, die verantwoordelijk is voor de bouw van de terminal. Rotterdam World Gateway is een samenwerkingsverband van 4 wereldwijd opererende containerrederijen – APL, MOL, HMM en CMA-CGM – en DP World, één van de grootste containerterminal-operators ter wereld. De overslagcapaciteit van de eerste fase van de RWG-terminal zal 2.35 miljoen TEU bedragen.