Wärtsilä opent nieuwe Propulsion Workshop in Schiedam

V.l.n.r. Henk de Jong (Director Service Unit BeNeLux), Guido Barbazza (Vice President Field Service) en Rob Gieben (General Manager Field Service) openen de Propulsion Workshop met een druk op de knop.

Op 22 juni jongstleden heeft Wärtsilä Netherlands B.V. haar nieuwe Propulsion Workshop in Schiedam officieel geopend. Naast revisie- en reparatiewerkzaamheden worden in deze nieuwe Propulsion Workshop ook assemblageopdrachten uitgevoerd voor Service-projecten en complete installaties. De Propulsion Workshop heeft alle voorzieningen om veilig aan installaties van groot tot klein te werken. De 2.400 vierkante meter grote workshop wordt ontsloten door vier deuren, zodat de ruimte zowel van de straat- als de waterkant kan worden bereikt.

De grote deur maakt het voor elk type dieplader mogelijk om de bocht te nemen en onder de twee 40-ton kranen uit te komen. De werkruimte is dusdanig hoog dat er tien meter hijshoogte onder de haak is. Er wordt een complete testfaciliteit ingericht, thrusters kunnen in een speciale testbank compleet en veilig worden getest. Een diepe put in de vloer maakt het mogelijk om grote schroeven op werkhoogte op te stellen, waarbij twee schroefbladen in de put hangen. Hierdoor is de naaf van de propeller goed bereikbaar vanaf de vloer. Om alle mogelijke krachten van hijsen en kantelen aan te kunnen, zijn zowel de vloer als de balkenconstructie bijzonder zwaar uitgevoerd. Met de activiteiten in de nieuwe workshop wordt niet alleen Wärtsilä Netherlands, maar het wereldwijde servicenetwerk van Wärtsilä ondersteund.

Meer… Wärtsilä