Inzendingen HME Maritime Innovation Award 2012 bekend- Medio september genomineerden bepaald, winnaar tijdens Maritime Awards Gala

Er zijn zestien innovatieve voorstellen ingezonden voor de HME Maritime Innovation Award 2012. Medio september 2012 worden de nominaties voor de award bekendgemaakt. De prijs wordt op 8 november 2012 uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala in de Cruiseterminal in Rotterdam.

De inzendingen op willekeurige volgorde:
Huisman Equipment met DMDT: Dual Multi Purpose Tower
Boortoren zonder beperking handling van boor equipment bij een traditionele boortoren

Huisman Equipment met Noble Globetrotter 1
Boorschip waarbij integratie boorsysteem met scheepsontwerp centraal heeft gestaan. Resultaat: significant kleiner schip

Imtech Marine & Offshore met Energy Management Systeem
Stuurt door intelligente automatisering, zonder tussenkomst kapitein, inzet van hybride energiebronnen aan én realiseert continue meest optimale energie-efficiënte, emissieverlagende en kostenefficiënte vaarprofiel

Mastership Software met MASTERSHIP Workshop Assistant
Digitale A 0 tafel voor in werkplaats bekijken van 3D virtuele scheepsmodel waarbij alle gegevens voor bouw schip beschikbaar zijn

ESTechnologies met Lithium Polymeer Batterij
Maritieme Lithium Batterij voor zeer grote systemen met constant actief batterijmanagementsysteem voor constant balanceren van de batterijen

MULTRONIC met Patton SCRF CCR4 Combi
Gecombineerd nabehandelingssysteem voor uitlaatgassen op binnenvaartschepen

Kranendonk Production Systems BV met Gerobotiseerde Pipe shop
‘s Werelds eerste robotsysteem die het samenstellen van flenzen en buizen automatiseert

Lankhorst Ropes met A3 splice
Nieuwe innovatieve methodiek van tros-splitsen

Ned Marine Services met Ultra Sonic Antifouling
Antifouling gebaseerd op creëren van microcavitatie door middel van ultrasoon geluid

Royal Roos met Sketch – Express
Internetapplicatie voor 2D en 3D technisch rekenwerk

QLIFT met Supply Chain Management Methodiek
Constant verbeteren van prestaties Nederlandse scheepsbouwketen

De Waal met Stuwa Pacific Roer
Nieuw demontabel roer door ontwikkeling van simpele penverbinding ter vervanging van zware koppelflenzen

Veth Propulsion met Veth Hybride Drive
Hybride roerpropellor met keuze voor diesel; direct, dieselelektrisch of een combinatie hiervan

Barge Master met Hydraulisch platform voor plaatsing offshoreconstructies
De Barge Master compenseert golfbewegingen en bevordert zo meer veiligheid en bedrijfszekerheid

VOSTA LMG met GREENFORCE Ball Joint
Nieuw ontwerp kogelscharnier voor toepassing in drijvende leidingen achter cutterzuigers

Voith Turbo Marine met Voith Steam Trace
Warmteterugwinsysteem

HME Maritime Innovation Award
De prijs heeft als doel om meer bekendheid te geven aan vernieuwende producten van de maritieme en offshore toeleveringsindustrie en wil innovatieve ontwikkelingen binnen de maritieme cluster stimuleren. Het jurypanel bestaat uit vooraanstaande deskundigen uit de scheepvaart, scheepsbouw, maritieme dienstverlening, offshore en maritieme research.

Vereniging Holland Marine Equipment, vereniging van maritieme toeleveranciers, heeft eind 2000 de Maritime Innovation Award in het leven geroepen ter gelegenheid van het afscheid van haar toenmalige voorzitter, de heer G.C.W. Speld. De HME Maritime Innovation Award is een jaarlijkse prijs, die bestaat uit een roestvaststalen gestileerde design trofee. Dit jaar wordt de prijs voor de elfde keer uitgereikt, tijdens het Maritime Awards Gala op 8 november in Rotterdam.

Voor meer informatie over de inzendingen kunt u contact opnemen met Sieger Sakko van Scheepsbouw Nederland (T: (010) 44 44 333 of E ssa@scheepsbouw.nl).

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →