Belgian Boat Show blaast 25 kaarsen uit

Met 25 edities is de Belgian Boat Show het langst lopende evenement dat alle aspecten van watersport, waterrecreatie en watertoerisme introduceert bij een breed publiek. Dit zijn ervaren watersporters en yachtsmen, maar ook uit heel wat geïnteresseerde nieuwkomers in de sector.

Voor deze kandidaat-watersporters en doorwinterende jachtlui organiseert Belgian Boat Show tijdens haar jubileumeditie heel wat speciale events.

BOAT POINT
Een ontmoetingsplek in hal 2 waar het gonst van informatie, demonstraties, lezingen, officiële momenten, colloquia, mini congressen, … Er worden afwisselende momenten georganiseerd met
• schrijvers van nautische boeken of reisverhalen
• specialisten op vlak van yachtingtechniek
• journalisten uit de watersportmedia die actuele onderwerpen uit de sector toelichten
• experts die alles weten over veilig varen
• adviseurs die haarfijn uitleggen hoe je met watersport moet beginnen

Er komen ook pleziervarende chefs die demonstraties “koken aan boord” zullen houden. Dit met de bekende beperkingen die een jacht kent: klein werkoppervlak, fornuis op campinggas of petroleum en, waarom niet, een schommelend aanrecht.

Tussendoor kan je naar foto’s uit de oude watersportdoos komen kijken die een beeld geven van 25 jaar watersport in België.

MARITIEM REISCAFE
Dit unieke platvorm, waar motorbootvaarders en zeilers tussen pot en pint hun waterkennis en vaarervaring delen met alle geïnteresseerden, is al aan haar 3de editie toe. Deze ontmoetingen hebben in de Boat Point plaats op zaterdag 2 februari 2013.

U kunt zich nu al inschrijven om deel te nemen als aanbieder. Surf naar www.belgianboatshow.be en klik door naar bezoekers. U kunt bij het item “Maritiem Reiscafé” het deelnameformulier invullen. Of klik HIER.