Studenten en bedrijven ontmoeten elkaar op Maritime Innovation Experience

Op woensdag 12 september 2012 vindt de Maritime Innovation Experience plaats in de Sportboulevard Dordrecht. De Proeftuin Maritieme Innovatie maakt het mogelijk voor professionals en studenten om elkaar hier te ontmoeten op de Innovatiemarkt, bij diverse workshops, SpeedSolving sessies en lezingen. Dankzij steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling is deelname aan dit innovatie- en carrière-evenement voor zowel bedrijven als studenten kosteloos.

Innovatie- en carrière-evenement
Doel van de Maritime Innovation Experience is het delen van kennis over marktontwikkelingen in de maritieme sector, succesvolle innovaties, toekomstige innovatieprojecten en personele ontwikkelingen. Bedrijven presenteren innovatievraagstukken en openstaande vacatures. Studenten krijgen de mogelijkheid om interessante maritieme bedrijven te ontmoeten en zichzelf aan hen te presenteren. Op dit maritieme evenement worden ongeveer 350 professionals uit het bedrijfsleven en 150 studenten verwacht. De studenten zijn o.a. afkomstig van de volgende opleidingen:

– Werktuigbouwkunde (MBO/HBO)
– Scheepsbouwkunde (MBO/HBO)
– Techniek (MBO)
– Elektrotechniek (MBO/HBO)
– Logistiek & technische vervoerskunde (HBO)
– Maritiem Officier (HBO)
– Small business & retail management (HBO)
– Bedrijfseconomie (HBO)
– Communicatie (HBO)

Aanmelden Innovatiemarkt
Door Europese steun is deelname aan dit evenement kosteloos. Bedrijven kunnen zich aanmelden tot 30 juni 2012. Kijk op https://bit.ly/12september voor meer informatie, het programma en aanmelding.

Proeftuin Maritieme Innovatie
De Proeftuin Maritieme Innovatie is geïnitieerd door Werkgeversvereniging Drechtsteden. Het programma stelt zich ten doel de innovatiekracht van MKB bedrijven in de regio Drechtsteden te bevorderen door innovatiekrachten te bundelen. Bij de Proeftuin Maritieme Innovatie zijn de volgende brancheorganisaties en onderwijsinstellingen aangesloten: EICB, Scheepsbouw Nederland, Werkgeversvereniging Drechtsteden, Hogeschool Rotterdam, Da Vinci College, InHolland Delft, Hogeschool voor de Zeevaart Rotterdam. Het projectmanagement van de Proeftuin Maritieme Innovatie wordt uitgevoerd door HME. Zie: www.proeftuinmaritiemeinnovatie.nl.

EU ondersteuning
De Proeftuin Maritieme Innovatie investeert in uw toekomst. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.