K&M Cup 2012 – Onderlinge strijd tussen 11 K&M jachten

Op zondag 22 april, een dag na de succesvolle Open Dag op de werf van K&M Yachtbuilders in Makkum, lagen er 11 door K&M gebouwde schepen klaar om te vertrekken richting IJsselmeer. Na een palaver door Dykstra & Partners, werd het wedstrijdveld uitgezet en iets na 12:30 uur ging het eerste schip over de startlijn.

Dykstra & Partners werd vertegenwoordigd door de Bestevaer 56ST ‘HannaH, Bestevaer 55ST ‘Pilgrim’, Bestevaer 53ST ‘Zeerover’, Bestevaer 45ST ‘Africa’ en 3 maal een Bestewind 50, te weten de ‘Kooi Aap, ‘Abel T.’ en de nieuwste Bestewind 50 ‘Olivia’.

Van de Stadt Design had drie schepen in het veld, namelijk de Stadtship 70 ‘Red Rooster, Stadtship 56 ‘Merrimac’ en Stadtship 47 ‘Josephine’. Satellite Yacht Design werd vertegenwoordigd door de Icon 48 ‘Leeloo’,

De ‘HannaH’ bleek de snelste te zijn, gevolgd door het kleinste schip uit het veld, de 45 voeter ‘Africa’. De polyester Bestewind 50 ‘Kooi Aap’ werd derde. De schepen kwamen in een andere volgorde over de finish maar er werd uiteraard met een handicap systeem gerekend voor een eerlijke einduitslag.

Eeuwe Kooi, eigenaar van K&M; “De weercondities van de dag waren ideaal, een voorjaarszonnetje en 20 tot 25 knopen wind. Het was gewoon dé perfecte zeildag!”

Of er op korte termijn een vervolg komt op de “K&M Cup”? “Dat is moeilijk te zeggen”, vervolgd Eeuwe. “Het is lastig om zoveel van dit soort custom zeiljachten bij elkaar te krijgen. Meestal verlaten deze zeezeilers Nederland redelijk vlot nadat ze zijn afgebouwd om vervolgens uit te waaieren over de wereldzeeën. Daarom was het zicht van al die prachtige schepen bij elkaar, ook erg bijzonder voor mij. ”

Meer… K&M Yachtbuilders