Start werkzaamheden uiterwaardvergraving Avelingen

Donderdag 31 mei starten de werkzaamheden aan de Gorcumse maatregel van Ruimte voor de Rivier. Een bijzonder moment, omdat bij veel Gorcumers de herinnering aan de evacuatie in 1995 nog vers in het geheugen zit. Dat hoeft de stad dankzij de maatregelen van Ruimte voor de Rivier niet meer mee te maken.

Starthandeling
U bent van harte uitgenodigd om bij de starthandeling aanwezig te zijn. De peilers van de Baileybrug moeten verhuizen willen we het water in de Merwede meer ruimte kunnen geven. Deze historische bouwwerken verplaatsen is een bijzonder moment en een indrukwekkende handeling die ter plaatse zal worden verricht. Het complete programma is als volgt:

14.00 uur Ontvangst
14.30 uur P. IJssels, burgemeester Gorinchem I. de Boer, HID Programmadirectie Ruimte voor de Rivier T. van Oord, directeur Martens en Van Oord namens de aannemerscombinatie De Klerk – Martens en Van Oord
15.15 uur Openingshandeling in de uiterwaarden15.30 uur Informatiemarkt en borrel
Locatie: terrein van LCG Terminal, Ambonstraat 2, Avelingen West, Gorinchem

De Klerk – Martens en Van Oord
De aannemerscombinatie De Klerk – Martens en Van Oord nemen de werkzaamheden voor hun rekening. Martens en Van Oord is sterk in groot grondverzet en neemt de baggerwerkzaamheden in de rivier voor haar rekening. De Klerk’s specialiteit is constructieve waterbouw en zij zullen zich onder andere bezighouden met de aanleg van nieuwe kadeconstructies. De werkzaamheden moeten volgens planning half 2013 afgerond zijn.

Economie krijgt gelijk een impuls
Terwijl er wordt gewerkt aan de waterstanddaling krijgt de plaatselijke economie een ruimtelijke impuls. De kades worden aangepast en vernieuwd. Bovendien wordt de ruimtelijke kwaliteit verbeterd in de vorm van infrastructuur, verlichting et cetera. Aanliggende bedrijven profiteren ook van de werkzaamheden doordat ze bijvoorbeeld een ruimere haven of beter kades krijgen.

Verbeteren waterveiligheid
De uiterwaardvergraving bij Avelingen zorgt voor een waterstanddaling van 10,7 cm. Maar het project kan niet los worden gezien van de ontpoldering van de Noordwaard. De maatregelen zorgen samen voor ruim 40 cm waterstanddaling op de Merwede. Ruimte voor de Rivier is vooral succesvol voor de waterveiligheid in Nederland door de samenwerking en samenhang van de ruim 30 maatregelen.

Meer… Gemeente Gorinchem

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →