Jachtclub Scheveningen opent nieuw havenkantoor

Op vrijdag 11 mei wordt om 11 uur het nieuwe havenkantoor van Jachtclub Scheveningen officieel geopend door wethouder Sander Dekker.

De nieuwe locatie ligt direct bij de steigers voor passanten. Dat betekent uitstekende service voor bezoekende schepen. Behalve uitgebreide sanitaire voorzieningen biedt het kantoor ook wifi, computers met toegang tot internet en camera’s voor optimale begeleiding van de bezoekende jachten.

Toiletten, douches en wasmachines zijn dag en nacht bereikbaar. Wifi bestrijkt het hele havengebied. Een aantal strategisch opgestelde camera’s assisteert de havenmeester. Hij kan zo inkomende schepen vroegtijdig signaleren, zodat hij ze kan verwelkomen en direct naar een ligplaats kan begeleiden en eventueel assistentie kan verlenen bij het aanleggen. Voorzitter van de jachtclub George Jautze stelt: “Dit is opnieuw een belangrijke stap om onze dienstverlening aan watersporters te verbeteren.

Jachtclub Scheveningen wordt daarmee nog aantrekkelijker voor passanten uit binnen- en buitenland.”

Het havenkantoor zal ook in de wintermaanden open zijn, onder andere ten behoeve van de schepen die meedoen aan de winterwedstrijden op de Noordzee om de IJspegel Trophy.

Jachtclub Scheveningen ligt in de haven van Scheveningen met directe toegang, zonder sluizen, naar de Noordzee. Er worden toertochten en heel veel wedstrijden georganiseerd, zoals de Noordzee Regatta (NSR). De twee clubhuizen, At Sea en het Spuigat, bieden maaltijden op verschillend culinair niveau. Passanten die de wal – Scheveningen of het centrum van Den Haag – willen verkennen, kunnen bij de havenmeester fietsen huren. De haven van Scheveningen, met het strand en de zee op loopafstand, is ook goed te bereiken per auto en openbaar vervoer.

Meer… Den Haag