Certificaten MSC Chain of Custody uitgereikt aan Stichting Duurzame vis in de Horeca en 21 deelnemende bedrijven

Gisteren presenteerde de stichting Duurzame vis in de horeca haar doelstellingen en partners in de mijnzaal van de visafslag Scheveningen aan de uitgenodigde pers, restaurateurs, chef koks en verschillende landelijke en regionale politici. Ingeborg Oosterhuis van het MSC , Christien Absil van Stichting De^ Noordzee en Leendert Hakvoort van de Osprey Groep hebben presentaties gegeven over duurzame vis en het gebruik van het MSC-keurmerk. Tweede kamer lid Ad Koppejan van het CDA, overhandigde aan het trotse bestuur en de restaurants het MSC certificaat.

Trots op het uitreiken van het MSC certificaat Ad Koppejan zei, voor het uitreiken van het certificaat: “De inzet voor visserij met het MSC keurmerk wordt op deze manier beloond door restaurants met het behalen van het MSC keurmerk. Toen ik de uitnodiging voor deze presentatie kreeg hoefde ik er niet over na te denken, vaak komen de uitnodigingen van hoger uit de keten en nu mag ik de certificaten onder in de keten uitreiken, dat is een grote opsteker voor de inzet voor een duurzamere visserij .”

Over de stichting
Als initiatiefnemer van Stichting Duurzame vis in de Horeca heeft Visgroothandel Q-vis met een aantal toonaangevende chefs (o.a. Marko Karelse van restaurant Villa la Ruche, Marcel Molenkamp van het Greenpark Hotel en Niven Kunz van restaurant Niven.) en met hulp van stichting de^ Noordzee en het Marine Stewardship Council Nederland de groepscertificering van Het MSC keurmerk aangevraagd en ondertussen behaald.

Stichting Duurzame vis in de Horeca zet zich in voor het voortbestaan van de visstand en maakt zich sterk voor duurzame visserij, dat naast milieu vriendelijke vistechnieken ook de seizoenen in acht neemt. Alleen zo kan de vis zich voortplanten en de visstand op peil komen. De stichting heeft als missie om duurzame visserij in de Horeca en viswinkel te bevorderen.

Bron: Stichting Duurzame Vis in de Horeca