Mei-vakantie activiteiten in Baggermuseum.

Het Nationaal Baggermuseum organiseert in de mei vakantieweek, 1 t/m 5 mei, activiteiten voor jong en oud. Het Baggermuseum ligt vol op stoom en wil dat graag aan de bezoekers tonen.

Zo is er in het Koetshuis veel te zien: hoe een triple expansie stoommachine een pomp aandrijft en hoe een machinekamer van een stoombaggermolen er uitziet. Schitterende schaalmodellen die echt werken tonen de werkelijkheid. Een keer de stoomfluit bedienen of zien wat een baggerwerktuig onderwater doet? In het Koetshuis van het Baggermuseum is het allemaal te zien en te beleven.

Kom eens aan boord van de echte baggermolen Friesland. Aanschouw de prachtige machinekamer of ontdek hoe een bemanning van zes koppen aan boord gehuisvest is.

Filmliefhebbers kunnen in het Baggermuseum uit een keuze van vele films meebeleven hoe op spectaculaire wijze havens werden aangelegd, kanalen werden gegraven en dijken werden aangelegd. Wat je met baggeren boven water haalt is te zien in de expositiezaal, munten, geweren en pistolen, mammoetbeenderen en gouderts; ‘t komt allemaal boven water.

Het Nationaal Baggermuseum Sliedrecht is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Kijk ook op www.baggermuseum.nl