VSTEP creëert kraansimulator voor EMO, de grootste droge bulk terminal voor ijzererts en kolen in Europa

Om een betere voorbereiding en training te garanderen voor huidige en toekomstige kraanoperatoren heeft VSTEP een kraansimulator ontwikkeld in opdracht van EMO, de grootste droge bulkterminal in Europa. De simulator wordt ingezet om de specifieke handelingen van de kraanoperatoren realistisch te trainen en de precisie verder te verhogen.

EMO is een van de topspelers op het gebied van droge bulk overslag. Met een moderne en multifunctionele terminal aan de Maasvlakte in Rotterdam, tevens de grootste in Europa, is EMO verantwoordelijk voor een jaarlijkse omzet van €146 miljoen en heeft het 400 permanente werknemers in dienst.

De kraansimulator van VSTEP bevat alle realistische kraancontrols en functionaliteit zodat de operator alle echte handelingen voor het laden en lossen dient te maken die ook in de echte kraan aan bod komen. De simulator combineert hoogwaardige gaphics en geluidseffecten met een realistisch dynamisch model dat rekening houdt met slingeren en zwaartekracht. Een geavanceerd schademodel toont onmiddelijk de gevolgen van onjuiste handelingen door de operator. De ingebouwde after action review laat een uitgebreide evaluatie van de training toe.

De simulator wordt is door EMO in gebruik genomen vanaf april 2012.

Meer…VSTEP