Innovatie en duurzaamheid bij Van der Velden tijdens de CSI in Gorinchem

Van der Velden® Marine Systems ontvangt weer met groot genoegen de bezoekers van de beurs Construction & Shipping Industry (CSI) op haar vernieuwde stand (nummer 130) in de Evenementenhal in Gorinchem. Van 8 tot en met 10 mei zullen de enthousiaste medewerkers van Van der Velden bezoekers met woord en beeld voorlichten over de nieuwste productontwikkelingen op manoeuvreer- en voortstuwingsgebied.

Dat Van der Velden innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, blijkt uit de voortdurende zoektocht naar manieren om met behulp van de nieuwste technologie de prestaties van de producten aan boord van de schepen van haar klanten te verbeteren

Introductie innovatief besturingssysteem
De meest recente productinnovatie, die zeker het bekijken waard is, is het innovatieve en het door Van der Velden Marine Systems in eigen beheer ontwikkelde digitale besturings-, alarmerings- en indicatiepaneel, de SP 2700.

Met het nieuwe SP 2700 systeem bent u zeker van een betrouwbaar en veilig besturings- en alarmeringssysteem. Er is een 3-standen keuzemogelijkheid ingebouwd, waarmee u kunt kiezen tussen hoofd- of pilootbesturing of een direct gekoppelde noodbesturing. Optioneel daarbij is ook de FU-besturing. Alarmen zijn direct op het SP 2700 brugpaneel af te lezen.

Een unieke eigenschap van de SP 2700 is de software, die de inbedrijfstelling, onderhoud en serviceverlening vereenvoudigt en verbetert. Daarnaast is de SP 2700 niet alleen volgens de laatste technologie en regelgeving ontwikkeld, maar loopt hier zelfs op vooruit.

Er kunnen op het SP 2700 paneel extra units aangesloten worden, zoals alarmen, maar in de toekomst zijn ook uitbreidingen mogelijk voor meerdere bedienlocaties en communicatie met externe systemen. Dit biedt mogelijkheden voor het weergeven van statusinformatie en het dataloggen van onderhoudsinformatie. Door internettoepassingen zullen ook service en aansturing op afstand tot de mogelijkheden gaan behoren.

Duurzame manoeuvreer- en voortstuwingsoplossingen

Onlangs is een innovatieve intrekbare tunnel, de Van der Velden® FLEX Tunnel geïntroduceerd, waarmee flinke brandstofbesparingen behaald kunnen worden.

Geladen binnenvaartschepen varen ongeveer 85% van de tijd in dieper water. Gedurende deze tijd is een tunnel overbodig, maar zorgt wel voor extra weerstand en verminderde voortstuwing (dus meer brandstofverbruik). De Van der Velden® FLEX tunnel wordt alleen geactiveerd wanneer het schip in laag water vaart om ervoor te zorgen dat er voldoende water naar de schroeven stroomt.

 

Roermodellen

Op de stand staan modellen van de in de Binnenvaart veelvuldig toegepaste Van der Velden® HD 220 roeren, het Van der Velden® DOLPHIN manoeuvreersysteem en het nieuwere Van der Velden® DOLPHIN XR manoeuvreersysteem

 

Construction & Shipping Industry 2012 is iedere dag van 13.00 tot 21.00 uur geopend.

De beurs vindt plaats in de Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem.