Succesvolle doop en tewaterlating DCI DREDGE XIX bij IHC Merwede

IHC Merwede heeft op 2 april 2012 met succes de 5,500m3 sleephopperzuiger, DCI DREDGE XIX, gedoopt en te water gelaten. De ceremonie vond plaats op de scheepswerf in Krimpen aan den IJssel. Het innovatieve schip wordt gebouwd voor Dredging Corporation of India Ltd.

De ceremonie werd verricht door mevrouw Sunitha Vasan, de echtgenote van de minister van Scheepvaart van de Indiase regering, in de aanwezigheid van de minister zelf en de Indiase ambassadeur voor Nederland, mevrouw Bhaswati Mukherjee.

Het contract tussen Dredging Corporation of India Ltd en IHC Dredgers voor het ontwerp, de bouw en oplevering van het schip werd getekend op 29 april 2010. De kiel werd gelegd op 12 september 2011 en het schip zal in het derde kwartaal van 2012 worden opgeleverd.

DCI DREDGE XIX is het eerste schip uit een serie van drie (inclusief DCI DREDGE XX en DCI DREDGE XXI) en zal worden gebouwd onder duale klasse (Lloyd’s Register en Indian Register of Shipping). IHC Merwede heeft in het verleden reeds 10 schepen aan Dredging Corporation of India Ltd geleverd.

Het schip zal onder andere worden ingezet voor onderhoudsbaggerwerkzaamheden op de Hooghly rivier, een zijrivier van de Ganges rivier in West-Bengalen. De DCI DREDGE XIX is speciaal ontworpen voor deze taak, waarbij rekening is gehouden met de bodemeigenschappen, sterke stroming en geringe diepte van de Hooghly rivier. De DCI-dredgers hebben een hoge productiviteit, betrouwbaarheid en efficiëncy, en daarnaast een laag energieverbruik en lage operationele kosten.

Aanvullende informatie:
Naam DCI DREDGE XIX
Type Sleephopperzuiger
Klant Dredging Corporation of India Ltd
Bouwer IHC Dredgers B.V.
Lengte 114 m
Breedte 21.3 m
Holte 7.5 m
Diepgang 6.5 m
Baggerdiepte 25 m
Hopper capaciteit 5,500 m3
Diameter zuigbuis 2 x 700 mm
Snelheid 14.1 knopen
Accommodatie 35 personen

Meer… IHC Merwede