Heijmans tekent opdracht APM Terminals Rotterdam

Op donderdagmiddag 29 maart 2012 hebben vertegenwoordigers van Heijmans en APM Terminals Rotterdam hun handtekening gezet onder het contract ‘Rehabilitatie Verhardingen APMTR’. De opdracht betreft het vervangen van de bestaande (klinker)verharding door een duurzame betonverharding. De contractwaarde bedraagt circa € 22 miljoen.

In de vraag van APM Terminals stond een aantal zaken centraal:
• het ‘openhouden van de winkel’ tijdens de werkzaamheden,
• risicobeheersing van het proces,
• veiligheid,
• life cycle benadering inclusief onderhoud over een periode van 30 jaar.

De aanbieding van Heijmans heeft de voorkeur gekregen op basis van de robuustheid van de oplossing – een betonverharding van circa 300.000 m2 – die weinig onderhoud vergt, een slimme fasering van de uitvoering en een scherp oog voor veiligheid. De werkzaamheden op de Eerste Maasvlakte starten in april 2012 en zullen in november 2013 zijn afgerond.

De opdracht past in de ambitie van Heijmans om meer te betekenen voor de industriële- en logistieke sector. Heijmans wil hierin toegevoegde waarde leveren door integrale oplossingen te bieden voor de totale levensduur, gebaseerd op Total Cost of Ownership. De kwalitatieve aanbieding volgde uit een scherpe analyse van de klantvraag en heeft geresulteerd in een geïntegreerde aanpak van Heijmans, met inbreng van een groot aantal disciplines van Heijmans Wegen.

Meer… Heijmans