Seminar 3 april – Maritieme innovatie: van papier naar praktijk

Nederland Maritiem Land en het RDM Campus Innovation Network organiseren in samenwerking met Scheepsbouw Nederland en het Havenbedrijf Rotterdam op dinsdag 3 april het seminar Maritieme innovatie: van papier naar praktijk op RDM Campus. Tijdens het seminar staat het Innovatiecontract van het Maritieme Cluster binnen de Topsector Water centraal. Sprekers zijn Thessa Menssen (COO Havenbedrijf Rotterdam), Sjef van Dooremalen (voorzitter Scheepsbouw Nederland), Jan Bout (boegbeeld Topsector Water), Marnix Krikke (adjunct-directeur Scheepsbouw Nederland), Annet Jonk (plv. Directeur Topsectoren & Industriebeleid van het Ministerie van EL&I) en Bas Buchner (president MARIN).

Met de gasten, vertegenwoordigers van de hele Nederlandse maritieme sector, bespreken zij in een paneldiscussie hoe we invulling kunnen geven aan de plannen op basis van de inzet van de overheid. In het tweede deel van het programma wordt de link met de innovatiepraktijk gelegd door presentaties van enkele aansprekende cases uit het Innovation Dock van RDM Campus, waaronder Ampelmann, Huisman Research Lab en Imtech Marine. Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, dan kunt u zich aanmelden via www.rdmcampus.nl/lezingen/maritiemeinnovatie. Hier vindt u ook meer informatie over het programma, dat aanvangt om 14.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De bijeenkomst vindt plaats in de congresruimte van Innovation Dock op RDM Campus, RDM-kade 59, 3089 JR Rotterdam.

Innovatiecontract Maritiem
Het Innovatiecontract Maritiem is ontwikkeld met een groep van 60 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen. Het contract is een innovatieagenda waarin een evenwichtige, op de behoeften van de markt toegesneden mix van fundamenteel onderzoek, toegepast onderzoek en vertaling naar de markt is beschreven.

Meer… RDM Campus