Damen Shipyards bouwt drie identieke ASD 2810 sleepboten voor KOTUG

KOTUG neemt binnenkort drie Damen ASD Tugs 2810 in gebruik. Deze sleepboten werden gebouwd in opdracht van Elizabeth Ltd te Malta en worden gecharterd door KOTUG; beiden onderdeel van de Kooren Maritime Services Group (KMS). Twee sleepboten worden ingezet in de haven van Rotterdam en de derde zal dienst doen in de haven van Hamburg. Het is de eerste keer dat Damen Shipyards sleepboten voor de KMS Group bouwt.

Damen Shipyards en KOTUG onderhouden al jarenlang een goede relatie met elkaar. Ard-Jan Kooren, CEO van KOTUG, zegt hierover: “We kennen Damen al lang als reparatiewerf en nu dus ook als nieuwbouwwerf. Dit is de eerste keer dat we met Damen in zee zijn gegaan voor een nieuwbouwproject. Damen’s portfolio is van hoge kwaliteit. Ter vervanging van een aantal oudere, verkochte sleepboten hadden we snel extra sleepboten nodig en Damen had die op voorraad. Binnen twee weken waren we eruit. De korte levertijd en de kwaliteit waren doorslaggevend om in drie sleepboten tegelijk te investeren.”

R&D
KOTUG is gevestigd in Rotterdam, Hamburg en Bremerhaven en is vertegenwoordigd in Engeland, Noorwegen, Australië en Brazilië. Met een vloot van ruim 30 sleepboten is KOTUG actief in verschillende markten, zoals de haven- en zeesleepvaart, berging, offshore en de baggerindustrie. Net als Damen heeft KOTUG een doorlopend R&D programma. Dat heeft onder meer geresulteerd in het Rotor®Tug-concept, gebaseerd op een configuratie van drie voortstuwingseenheden, die een grote mate van wendbaarheid creëren. Daarnaast lanceerde KOTUG recentelijk zijn E-KOTUG, de ‘RT Adriaan’. Dit is de eerste hybride Rotor®Tug in de wereld.

Damen Shipyards Galati
De drie ASD’s 2810, waarvan er inmiddels meer dan 80 zijn gebouwd, worden geleverd uit de voorraad van Damen Shipyards Galati (Roemenië) en zijn gebouwd volgens Damen’s gestandaardiseerde scheepsbouwmethode. Bij oplevering kan de sleepboot worden aangepast aan de specifieke wensen van de opdrachtgever. Met deze werkwijze kan Damen Shipyards een snelle oplevering garanderen zonder aan kwaliteit in te boeten. Damen Services verzorgt het transport van Galati naar Rotterdam, waar Damen de sleepboten turn-key oplevert, in dit geval binnen twee weken na de opdrachtbevestiging.

Meer… DAMEN

 

Share this article

Follow Maritiem Nieuws.nl

Carrière>

Events>

<< Jan 2018 >>
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tentoonstelling over Abel Tasman 

Precies 375 jaar geleden vertrok Lutjegaster Abel Tasman vanuit Batavia met twee schepen – De Heemskerck en de Zeehaen – en 110 man aan boord richting het onbekende Zuidland. Een reis die enorme ontdekkingen op zou leveren, waaronder het gebied dat later Tasmanië zou worden genoemd. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is van 25 november t/m 18 februari de tentoonstelling ‘Abel Tasman – Welkom aan boord!’ te zien. In de tentoonstelling wordt er terug gekeken op deze reis en wordt het leven aan boord getoond aan de hand van drie vertellers.

De ontdekkingsreizen van de Nederlanders in de 17e eeuw betekenden een grote aanslag op Portugal en Spanje die de zeehandel in handen hadden. Ook Abel Tasman werd door de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) erop uitgezonden om het  onbekende Zuidland te openen voor handel. Hij ontdekte op zijn reizen tussen 1642 en 1644 Tasmanië, Nieuw-Zeeland en Tongatapu en bracht grote delen van Australië in kaart. In ‘Abel Tasman –Welkom aan boord!’ laten drie vertellers de bezoeker kennismaken met Abel Tasmans scheepsreis met De Heemskerck. Scheepstimmerman Jacobs, navigator Visscher en barbier Haelbos vertellen over het doel van de expeditie, de verkenning van de kust en plaatsbepaling als navigator en het leven aan boord en ontmoetingen met eilandbewoners.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert de komende jaren van maritiem museum naar het historisch museum van Groningen.

 

read more >

Maritime & Offshore Career Event 28 maart 2018

De datum voor de 12e editie van het Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is bekend: woensdag 28 maart 2018. Na intensief overleg met diverse opleidingen en bedrijven is deze datum als beste optie geselecteerd. WTC Rotterdam staat deze dag geheel in het teken van het grootste en meest complete carrière-event in de maritieme, offshore en energie sector van Europa. De organisatie, Navingo BV, verwacht ook dit jaar weer bezoekers uit binnen- en buitenland en mooie namen onder de exposanten te verwelkomen.

Investeren in de toekomst
De Nederlandse maritieme en offshore energie industrie dankt haar wereldwijde positie aan de vele innovaties die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel waren deze innovaties niet mogelijk geweest. Om deze positie te behouden is het belangrijk om de verschillende functies binnen de sector op alle niveaus en binnen elke carrièrefase te presenteren en te laten zien wat deze industrie zo aantrekkelijk maakt om in te werken. Als platform voor zowel carrière als opleiding is MOCE een belangrijk onderdeel van de missie om technische en nautische expertise in de sector te behouden.

Ruime aandacht voor persoonlijk contact
In 2017 ging MOCE de verdieping in met een omvangrijk inhoudelijk programma waarin relevante thema’s werden uitgelicht en er ruimte was voor discussie. De meer dan 100 partners gebruikten MOCE als het platform om te laten zien waar zij als bedrijf voor staan. De ruim 3500 bezoekers konden op de beursvloer de deelnemende bedrijven spreken maar kregen eveneens de kans om aan te schuiven bij interessante Master Classes of trainingen van de desbetreffende bedrijven. Ook in de volgende editie zal er ruim aandacht zijn voor persoonlijk contact en het ‘matchen’ van bezoekers met bedrijven.

Blijf up-to-date
Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

read more >

Maritieme vacatures>

Bunker Surveyor

Bunker Surveyor

MCE Marine Surveyors B.V.

lees meer →