Te water lating m.s. Rottum

Op vrijdag 30 maart 2012 zal het m.s. Rottum na een ingrijpende refit bij de Koninklijke Niestern Sander werf in Delfzijl weer te water worden gelaten.

De tewaterlating, door mevrouw Jenny van der Veer – Vera, markeert het einde van een 7 maanden durende operatie. Tijdens deze periode is het m.s. Rottum omgetoverd tot een moderne veerboot die de komende 15 jaar de dienst Lauwersoog – Schiermonnikoog op het juiste niveau kan uitvoeren.

Achtergrond:
Het schip is in 1985 gebouwd op de scheepswerf Hoogezand, in opdracht van rederij Wagenborg. Op 9 mei 1985 kwam het schip onder de naam m.s. ‘Sier’ in dienst bij Wagenborg. Het werd ingezet op de dienst Ameland – Holwerd en voer deze dienst 10 jaar, samen met het zusterschip m.s. ‘Oerd’. Na het in dienst nemen van een nieuwe m.s. ‘Sier’ (1995), werd het schip omgedoopt tot m.s. ‘Rottum’ en ingezet op de dienst Lauwersoog-Schiermonnikoog v.v..

Na 25 jaar trouwe dienst (!), diende zich de vraag aan om ofwel het schip te vervangen door een nieuw te bouwen schip, dan wel een rigoureuze verbouwing om het schip aan te passen aan de huidige en toekomstige eisen aangaande veiligheid, milieu en comfort. Voor het laatste werd gekozen en er ontstond een uniek samenwerkingsverband tussen Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) en Koninklijke Niestern Sander (KNS). De specificatie werd opgesteld en in gezamenlijkheid alle voorbereidingen op het gebied van engineering en inkoop uitgevoerd.

Het schip is bij KNS volledig ontmanteld tot aan de kale romp en alle oude verflagen zijn verwijderd. De bodem van het schip is vervangen door een dubbelwandige bodem, ter verhoging van de veiligheid. De tankindeling in het schip is eveneens aangepast. De motoren zijn vervangen door moderne, energiezuinige en schone dieselmotoren met aangepast vermogen, gebaseerd op de werkelijk gemeten vermogensbehoefte aan boord. Hierdoor worden de motoren optimaler belast met lagere emissiewaarden. De hulpmotoren voor de stroomopwekking zijn fluisterstil uitgevoerd ter verhoging van het comfort aan boord, maar ook tijdens het verblijf in de haven. Uiteraard werden ook alle bekabeling en de leidingsystemen vernieuwd.

De passagiersruimtes zijn voorzien van airconditioning en alle ramen vervangen door dubbel glas. Energiezuinige verlichting is geïnstalleerd en de salons zijn volledig opnieuw ingericht hetgeen resulteert in een frisse moderne uitstraling. Dit geldt ook voor de sanitaire ruimten.
Het buffet, de keuken en de koel- en proviand-ruimtes zijn volledig vernieuwd.
De navigatiebrug is in zijn geheel verwijderd en een compleet ingerichte grotere brug is teruggeplaatst met volledig nieuwe bedieningslessenaars en apparatuur.
Tijdens het komende Paasweekeinde, zal het m.s. Rottum haar nieuwe “ looks “ vol trots aan eilanders en passagiers kunnen tonen. Een mooi stuk werk, gerealiseerd binnen een scherp budget waarvoor reder en werf gezamenlijk verantwoordelijk waren is uitgevoerd volgens een strakke planning. De Rottum zal de komende 15 jaar weer een vertrouwd beeld opleveren op de Wadden tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog.

Met de refit is een investering gemoeid van ruim 6 miljoen euro. Wagenborg Passagiersdiensten heeft deze investering kunnen doen op basis van een vervoersconcessie voor een periode van 15 jaar. Minister Schultz van Haegen heeft op 25 april 2011 de concessie Waddenveren Oost getekend

Meer… Wagenborg Passagiersdiensten