Reders en banken in debat tijdens maritieme duurzaamheidsconferentie

Vertegenwoordigers van Management Facilities Groep, Spliethoff, ABN AMRO en NIBC zullen deelnemen aan een paneldiscussie over nieuwe milieuwetgeving en wie de nodige aanpassingen moet financieren. De discussie maakt deel uit van de conferentie Sustainability in the Maritime Industry 2012 die op 12 april plaats vindt in het Drijvend Paviljoen. De conferentie wordt georganiseerd door Navingo en gesteund door de KVNR en Scheepsbouw Nederland.

Aan het reders- en financierderspanel nemen in ieder geval deel: Jankees Metzlar, Quality Department Manager, Management Facilities Group; Sjoerd Hupkes Wijnstra, Operator/Manager Environmental Affairs, Spliethoff; Gust Biesbroeck, Head of Transportation, ABN AMRO en Robbert-Jan Sougé, Director – Shipping Europe, NIBC Bank N.V. Conferentiemanager Femke Hoogeveen: “We zijn erg blij met deze deelname. Onze conferentie is bedoeld om ideeën te vergaren en te bediscussiëren over extra financiële lasten als gevolg van nieuwe wetgeving maar ook over hoe het voldoen aan milieuregels of erop vooruitlopen een commercieel voordeel kan opleveren.”

De eerste maritieme duurzaamheidsconferentie in 2011 bracht 120 verladers, reders, scheepsbouwers en maritieme toeleveranciers bijeen. Voor het evenement in 2012 wordt een vergelijkbare opkomst verwacht. Tussen de conferentiesessies door kunnen deelnemers zich in het Product Display Area laten informeren over de laatste duurzame technologieën. O.a. Bayards, MAN Diesel, Trustlube en Wärtsilä nemen deel aan het Product Display Area.

Meer informatie en inschrijving op www.smi-conference.biz.